Murinjo hvali Fabregasa i želi da Čeh ostane

"Nadam se da Petr ne želi da ide. Nadam se da neće imati ponude da pređe negdje drugo. Takođe se nadam da će odbiti ponudu, ukoliko je dobije", rekao je Murinjo.
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2014. 09:52h

Čelzi je na otvaranju sezone u Premijer ligi lako savladao Barnli sa 3:1 u gostima, potvrdivši zašto je veliki (po kladionicama i najveći) kandidat za titulu.

Navijačima je predstavljen novi Čelzi, sa Tibom Kurtoom na golu, Seskom Fabregasom u sredini i Dijegom Kostom u napadu.

Iako je Kurtoa debitovao za Čelzi tačno 1,118 dana otkada je potpisao ugovor za londonski klub (u međuvremenu je bio na pozajmici u Atletiku), a Kosta postigao gol na prvom zvaničnom meču u novom klubu, Murinjo je nakon meča najviše pričao o - Sesku Fabregasu.

"U potpunosti se slažem da je Sesk igrač utakmice. Kontrolisao je tempo meča i bio je "odgovoran" za našu najbolju fazu utakmice u prvom poluvremenu, kada smo dali tri gola. On i Matić su diktirali intenzitet meča. Prošle sezone nismo bili u stanju da to radimo, sada možemo i srećan sam zbog toga", rekao je Murinjo.

Fabregas je početkom ljeta došao u Čelzi iz Barselone za 32 miliona eura.

"Kada u prelaznom roku imate jasnu želju i znate šta vam je potrebno, pa onda uspijete da dovedete tog igrača, rijetko kada ćete pogriješiti. Fabregas je bio naš prvi izbor za tu poziciju. Dugo je igrao u Premijer ligi, u dresu Arsenala, i tačno znam šta je u stanju da uradi. U Barseloni je bio lažna devetka, bio je krilo i polušpic, ali to nisu pozicije na kojima je on najbolji", istakao je trener Čelzija.

Dugogodišnji prvi golman Petr Čeh morao je na klupu, jer je Murinjo šansu pružio Tibu Kurtoi. Spominje se da će češki golman uskoro napustiti "Stamford brdidž", jer ne želi da bude rezerva.

Ali, ni Murinjo ne želi da ga se odrekne...

"Nadam se da Petr ne želi da ide. Nadam se da neće imati ponude da pređe negdje drugo. Takođe se nadam da će odbiti ponudu, ukoliko je dobije", rekao je Murinjo.

Čeh je prvi golman Čelzija već deset godina, otkada je 2004. došao iz Rena.

"Presrećan sam što imam na raspolaganju dva najbolja golmana na svijetu. Ali, fudbal je takav, nekad morate da donesete teške odluke. U sličnoj situaciji bio sam prije 10 godina kada sam imao fantastičnog Karla Kudićinija, ali sam šansu ukazao Čehu. Razmišljao sam o budućnosti kluba, baš kao što sam razmišljao i sada, pruživši priliku Kurtoi", dodao je Murinjo.

Portugalac se na kraju osvrnuo na uspješan debi Dijega Koste.

"Nije zaslužio žuti karton, jer ono nije bilo simuliranje, već klasični penal. To nije fer odluka prema igraču koji je odigrao prvu utakmicu u Premijer ligi. Nadam se da će u budućnosti biti manje tako loših odluka".

Bonus video: