Grasija i Moura obilježili avgust u Premijer ligi

0 komentar(a)
Lukas Moura, Foto: Twitter
Lukas Moura, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.09.2018. 17:12h

Premijer liga je dodijelila prve mjesečne nagrade, a one su otišle u ruke ljudi koje niko nije očekivao prije početka sezone - Havija Grasije i Lukasa Moure.

Menadžer Votforda je osvojio priznanje za najboljeg trenera avgusta pošto je vodio „stršljenove“ do tri uzastopne pobjede u Premijer ligi prvi put. Prvo je bilo 2:0 protiv Brajtona, pa 3:1 protiv Barnlija, pa 2:1 protiv Kristal Palasa. Serija je nastavljena i u septembru, iznenađujućim trijumfom nad Totenhemom (2:1).

„Veoma mi je drago što sam dobio ovu nagradu. Uživamo u svemu što nam se događa. Nikada ne znate šta će biti. Ne treba gledati na kraj puta. Treba uživati iz dana u dan. Da se uživa u dobroj atmosferi. Svi u klubu nam pomažu, kao i navijači koji su na svim utakmicama fantastični“, rekao je Grasija.

Ovo je druga nagrada za menadžera Votforda, jer je prije Španca to uspio njegov zemljak Kike Sančes Flores u decembru 2015. godine.

Grasija je odabran kombinacijom glasova navijača i eksperata, a ostavio je iza sebe Jirgena Klopa, Maurisija Poketina i Mauricija Sarija.

Lukas Moura iz Totenhema je odabran za najboljeg igrača mjeseca u Premijer ligi. Dobio je nagradu zbog tri data gola (dva Mančester junajted), ali i zbog trijumfa nad Njukaslom, Fulamom i Junajtedom.

„Teško je objasniti kako se osjećam. Veoma sam srećan jer znam koliko je teško doći do ovakvog priznanja. Dugo sam čekao na ovakav momenat i sada treba da uživam u njemu, ali i da nastavim da radim, zato što vjerujem da imam još mnogo toga da pokažem“, rekao je Moura, koji je do mjesta u startnoj postavi došao zbog odsustva Heung-Min Sona.

Ovo je 22. put da nagradu osvaja fudbaler Totenhema i četvrti put da ona ide u ruke Brazilca.

U užem izboru su se osim njega našli Markos Alonso, Nil Eteridž, Sadio Mane, Benžaman Mendi, Roberto Pereira i Virdžil van Dajk.

Bonus video: