Sari: Na vijestima sam čuo za otkaz u Napoliju

„Večerao sam sa pomoćnikom sportskog direktora Napolija i razgovarali smo o tome da li da ostanem u klubu. Uključili smo televizor i vidjeli (trenera Karla) Anćelotija u studiju predsjednika kluba. Nisam bio srećan”, rekao je Sari
0 komentar(a)
Liga šampiona Mauricio Sari, Foto: Reuters
Liga šampiona Mauricio Sari, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2018. 14:52h

Menadžer Čelsija Mauricio Sari rekao je danas da je gledajući vijesti čuo da je dobio otkaz u Napoliju.

Sari je u maju preuzeo Čelsi, nakon što je otpušten poslije tri godine u Napoliju.

„Večerao sam sa pomoćnikom sportskog direktora Napolija i razgovarali smo o tome da li da ostanem u klubu. Uključili smo televizor i vidjeli (trenera Karla) Anćelotija u studiju predsjednika kluba. Nisam bio srećan”, rekao je Sari, prenio je „Skaj”.

Italijanski trener rekao je da je srećan u londonskom klubu.

„Sada sam u Čelsiju i srećan sam. Ovdje je žurka, zadovoljstvo je doći na stadion i vidjeti kako navijači u različitim dresovima zajedno piju pivo”, dodao je Sari.

On je rekao da je tražio od napuljskog kluba malo vremena da razmisli o budućnosti i da je razmatrao mogućnost ostanka u Napoliju.

„Ne znam zašto nisam u Napoliju. Imao sam mnogo motiva da ostanem tamo, ali i poneku sumnju. Predsjednik se pretvarao, želio je da potpišem ugovor sa otkupnom klauzulom koja ističe 31. maja, a potpisali su ugovor sa Anćelotijem 21. maja. Nisam želio tu klauzulu, takođe ni tajming nije bio dobar”, rekao je on.

Sari je u prethodne tri sezone u Seriji A bio među prve tri ekipe sa Napolijem, a prošle sezone se klub do samog kraja borio za titulu sa Juventusom.

Iskusni trener je rekao da je i pored svega zahvalan predsedniku kluba Aureliju de Laurentisu.

„Pružio mi je priliku da treniram ekipu koja mi je u srcu. Ja sam sada u Čelsiju, jer sam bio trener Napolija”, naveo je Sari.

Čelsi je pobijedio na sve četiri utakmice ove sezone u Premijer ligi, kao i Liverpul i Votford.

Bonus video: