Šampionski start Sitija, pobjeda Liverpula

"Građani" golovima Davida Silve i Serhija Aguera pobijedili u Njukaslu, dok je Liverpul bio bolji od Sautemptona
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2014. 17:14h

Mančester siti nije briljirao na otvaranju Premijer lige, ali mu to u ovom trenutku nije ni bilo neophodno za prva tri boda - šampion je pobijedio u Njukaslu sa 2:0 i od svih favorita zasada (Čelzi, istina, igra sjutra) ostavio najbolji utisak na startu nove sezone.

Stevan Jovetić je bio starter na "Sent Džejms parku", igrao je 73 minuta (zamijenio ga je Fernandinjo), a za golove su bili zaduženi David Silva i kasnije Serhio Aguero.

Španac je u 39. minutu pogodio nakon maestralne asistencije petom Edina Džeka i načeo "svrake", a nakon nekoliko šansi na obje strane (jednu odličnu je imao i Jovetić, ali je odbranio Tim Krul), meč je riješen u 92. minutu - Aguero je pobjegao odbrani protivnika i iz dva pokušaja postigao pogodak za konačan rezultat.

"Kada nastupate u ovako jakoj ligi mislite samo na to kako da pobijedite, to je mnogo važnije nego na način na koji trijumfujete. Zaslužili smo tri boda, jer smo od prvog do posljednjeg trenutka kontrolisali stvari na terenu", rekao je Džeko.

Pelegrini je bio zadovoljan načinom na koji se Siti branio.

"U pripremnom periodu nismo imali pobjede bez primljenog gola. Raduje me da smo posao u defanzivi odradili bez greške do kraja", kazao je Čileanac.

I Liverpul je trijumfalno počeo novu sezonu, ali je protiv Sautemptona imao mnogo više problema od Sitija (2:1).

"Redsi" su nastavili tamo gdje su stali prošle sezone, Brendan Rodžers je opet vidio dva lica svoje ekipe, ali je razliku napravio Danijel Staridž koji je u 79. minutu iskoristio "ničiju loptu" u petercu i smjestio je u mrežu za 2:1.

Prethodno, domaćin je do prednosti stigao u 23. minutu, a strijelac je bio Rahim Sterling.

Na izjednačenje se čekalo do 56. minuta kada je Dušan Tadić, ljetošnje pojačanje gostiju iz Tveneta, petom uposlio Nejta Klajna koji je gađao pod prečku.

"Sveci" su i kod 1:1 i kod 1:2 imali bolje šanse, a posljednju u 88. minutu - šut Morgana Šnajderlina s desetak metara je uz pomoć prečke zaustavio Simon Minjole, a odbitak nije iskoristio Šejn Long.

"Nije ovo bilo naše najbolje izdanje, ali nisam to ni očekivao. Bićemo bolji kako sezona bude odmicala, a i dalje nismo kompletni. I ne zaboravite da smo igrali protiv odličnog protivnika", rekao je menadžer Liverpula Brendan Rodžers.

Velšanin je potom u šali objasnio zašto je onako energično (trčeći pored aut linije) slavio pogodak Staridža.

"Okretniji sam, malo sam lakši nego prošle godine, a samim tim i brži", istakao je Rodžers.

Rezultati

Liverpul - Sautampton 2:1 (Sterling 23, Staridž 79 - Klajn 56)

Njukastl - Mančester siti 0:2 (Silva 39, Aguero 90+2)

Ponedjeljak

Barnli - Čelzi

Subota

Arsenal - Kristal Palas 2:1

Lester - Everton 2:2

KPR - Hal 0:1

Stouk - Aston Vila 0:1

VBA - Sanderlend 2:2

Vest Hem - Totenhem 0:1

Mančester junajted - Svonsi 1:2

Galerija

Bonus video: