Tajfun Kanselo, Ramosov 50. gol glavom

Predstavljamo igrače koji su obilježili fudbalski vikend u najjačim ligama
230 pregleda 0 komentar(a)
Žoao Kanselo (Juventus), Foto: Beta(AP
Žoao Kanselo (Juventus), Foto: Beta(AP

Kada je Juventus ljetos iskoristio nejasan ugovor koji je imao Žoao Kanselo sa Interom i doveo ga u Torino, postalo je jasno da je dobio igrača koji će desnu stranu tima Maksa Alegrija pretvoriti u nevjerovatno moćnu.

Portugalac briljira u dresu "stare dame" i najzaslužniji je za novi trijumf Juvea protiv Lacija. Kanselo je ušao u igru u 70, već u 74. minutu je izjednačio, a onda u finišu iznudio penal koji je u pobjedu pretvorio Kristijano Ronaldo.

Vikend je obilježio i Serhio Ramos koji je u trijumfu Real Madrida protiv Espanjol dao 105 pogodak u karijeri, od čega čak 50 glavom.

GOLMANI

Šćešnji (Juventus) - Juve je bio nadigran protiv Lacija makar 70 minuta. Samo Poljak zna kako je uspio da sačuva šampiona sigurnog poraza na "Olimpiku".

Donaruma (Milan) - imao je sreću da fudbaleri Napolija šutiraju pravo u njega, ali bez obzira na sve, bila je to fantastična partija mladog čuvara mreže.

ODBRANA

Kanselo (Juventus) - bio je kao tajfun po desnoj strani napada Juvea. Zato je i Senad Lulić bio prinuđen da skrivi penal.

Serhio Ramos (Real Madrid) - čudesna karijera Ramosa svakog dana dobija neki novi pečat.

Ico (Torino) - meč bez velikih šansi protiv Intera je riješio golom glavom poslije kornera. Toro već pet utakmica ne zna za poraz protiv Intera.

Semedo (Barselona) - Katalonci moraju da dobiju više od portugalskog desnog beka. Gol u Đironi je najavila boljih partija.

SREDINA

Fabijan Ruis (Napoli) - odigrao je bez greške u polju, ali u dvije situacije je pokvario sliku - prvo kada je promašio veliku šansu, a onda i u finišu kada je, doduše neopravdano, isključen.

Iličić (Atalanta) - slovenački majstor je bio neuhvatljiv u velikom povratku Atalante protiv Rome (0:3, 3:3). Kjeza (Fiorentina) - na ljeto je idealan momenat da sin Enrika Kjeze napustio Fiorentinu i zaigra šampionski fudbal.

Josip Iličić (Atalanta)

Saul (Atletiko Madrid) - Atletiko je imao rutinski meč protiv Hetafea, a upisao se i Saul i pogodio za 2:0 u finišu prvog poluvremena.

NAPAD

Benzema (Real Madrid) - u Barseloni je protiv Espanjola odigrao najbolju utakmicu u sezoni.

Karim Benzema (Real Madrid)

Kramarić (Hofenhajm) - njegov tim je dao četiri gola Frajburgu, Hrvat je mrežu tresao dva puta.

Mbape (Pari Sen Žermen) - njegova uloga u PSŽ-u je ogromna, posebno će doći do izražaja sada kada se teško povrijedio Nejmar.

Kilijan Mbape (PSŽ)

Čerišev (Valensija) - navijači Valensije su konačno dobili partiju bez stresa, a Rus je blistao.

Bonus video: