Borusija silna

Milioneri” su sa 4:1 slavili na gostovanju Štutgarter Kikersu, a pored laganog trijumfa pamtiće se i povratak Marka Rojsa, koji se oporavio od teške povrede
0 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Beta/AP
Borusija Dortmund, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.08.2014. 20:24h

Nakon pobjede nad Bajernom u Superkupu Njemačke, Borusija je po planu odradila meč u prvom kolu Kupa.

„Milioneri” su sa 4:1 slavili na gostovanju Štutgarter Kikersu, a pored laganog trijumfa pamtiće se i povratak Marka Rojsa, koji se oporavio od teške povrede. Rojs je predvodio Borusiju s kapitenskom trakom, a zamijenio ga je Sebastijan Kel u 57. minutu.

Borusija je do izlaska lidera tima već vodila sa 2:0, a onda je u posljednjih pola sata dotukla protivnika - dva gola je dao Pjer-Emerik Obamejang, a po jedan Henrih Mhitarjan i novajlija iz Herte Adrijan Ramos.

Od bundesligaša u drugo kolo su se plasirali Borusija iz Menhengladbaha, Herta i Hanover, a najveće iznenađenje prve runde DFB pokala je svakako eliminacija Štutgarta.

„Švabe”, koje su nastupile u veoma jakom sastavu (igrali Ibišević, Gentner, Harnik, Ridiger...) su poražene od Bohuma sa 2:0.

Aktuelni osvajač Kupa, Bajern, sjutra igra protiv trećeligaša Minstera, dok Šalke u ponedjeljak gostuje Dinamu iz Drezdena.

Bonus video: