Sutjeska slavila na Cetinju, Adrović nosi Budućnost

Budućnost, Rudar i Mladost se izdvojili na vrhu nakon 2. kola. Lovćen, Petrovac i Mogren na dnu
6 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2014. 17:12h

Budućnost, Rudar i Mladost izdvojili su se na vrhu tabele nakon kola u kojem je najviše profitirala Sutjeska - aktuelni šampion slavio je protiv Lovćena na Cetinju i aktuelnog osvajača Kupa zakucao za samo dno.

Masato je doveo Sutjesku u vođstvo u 19. minutu, a izjednačenje Marka Đurovića čim je počeo nastavak nije poremetilo Nikšićane. Novajlija Stevan Kovačević je u 57. minutu donio prvu pobjedu Miletu Tomiću na klupi Nikšićana, nakon tri početna poraza (dva od Šerifa i jedan od Rudara).

Budućnost se već profiliše u velikog kandidata za titulu, a leti na krilima Admira Adrovića - nekada najbolji strijelac domaćeg šampionata postigao je oba gola u trijumfu Podgoričana u Grblju - 0:2. Budućnost nakon dva kola ima gol-razliku 5:0, a sam Adrović je dao četiri gola...

Rudar je do druge pobjede došao golom Nedeljka Vlahovića, koji je u 84. minutu srušio Petrovac, a još kasnije je do trijumfa stigla Mladost - Podgoričani su slavili u Baru sa 2:1 golom Ivana Kneževića u 88. minutu.

Zeta je na gostovanju Beranama imala sve u svojim rukama, vođstvo, penal i igrača više, ali su kola krenula nizbrdo kada je Petar Orlandić u 84. minutu pogodio stativu sa bijele tačke. To je dalo krila domaćim fudbalerima da u posljednjem minutu sudijske nadoknade preko Vukićevića osvoje prvi bod ove sezone.

Konačno, Mogren se profilisao u kandidata za ispadanje nakon što je bodove iz Budve odnio Bokelj. Izabranici Brana Milačića su prikovani za dno tabele nakon dva kola...

Rezultati:

Berane - Zeta 1:1

Vukićević 90+4 - Blažo Rajović 44.

Mogren - Bokelj 0:2

Bojan Lazarević 37, Aleksandar Mikijelj 73.

Grbalj - Budućnost 0:2

Admir Adrović 2, 86 (penal)

Rudar - Petrovac 1:0

Nedeljko Vlahović 84.

Lovćen - Sutjeska 1:2

Marko Đurović 46. - Fukui Masato 19, Stevan Kovačević 57.

Mornar - Mladost 1:2

Miloš Radulović 61. - Bogdan Milić 40, Ivan Knežević 88.

Tabela:

Budućnost 6

Rudar 6

Mladost 6

Bokelj 4

Mornar 3

Grbalj 3

Sutjeska 3

Zeta 2

Berane 1

Lovćen 0

Petrovac 0

Mogren 0

Parovi 3. kola (23. avgust): Mladost - Berane, Sutjeska - Mornar, Petrovac - Lovćen, Budućnost - Rudar, Bokelj - Grbalj, Zeta - Mogren.

Bonus video: