"Superkup": Lovćen sa Sutjeskom

U mnogim evropskim ligama osvajači trofeja se bore za trofej Superkupa. U Crnoj Gori (još) ne postoji takav običaj, ali je žrijeb htio da se Lovćen i Sutjeska sudare već na startu prvenstva
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2014. 14:20h

Sutjeska i Lovćen, aktuelni šampion i pobjednik Kupa, sastaće se danas na Cetinju u derbiju 2. kola Telekom 1. CFL.

U mnogim evropskim ligama osvajači trofeja se sedam dana prije početka prvenstva bore za trofej Superkupa. U Crnoj Gori (još) ne postoji takav običaj, ali je žrijeb htio da se Lovćen i Sutjeska sudare sedam dana nakon početka prvenstva.

Cetinjani prošle sezone nisu izgubili od Sutjeske u tri meča (pobjeda i dva remija), ali su se na kraju radovali Nikšićani, koji su osvojili drugu uzastopnu titulu.

Dodatnu draž predstavi na Obilića poljani daje podatak da su i jedni i drugi poraženi u prvom kolu nove sezone, pa će derbi meč ujedno biti i popravni...

Perović: Želimo da se iskupimo

"Imali smo neplanirano loš start protiv Mladosti u Podgorici, ali to je sada iza nas. Okrenuti smo predstojećoj utakmici, za koju je sasvim jasno da će biti izuzetno teška za oba tima", kaže golman Lovćena Jovan Perović za klupski sajt.

Cetinjani su oslabljeni, ali na klupi - trener Mojaš Radonjić će sa tribina voditi meč čekajući kaznu FSCG zbog isključenja u prošlom kolu.

"Igramo protiv aktuelnog šampiona i jedne od najboljih ekipa u ligi, ali uprkos tome, očekujemo pobjedu. Tako je i pred svaki drugi meč - dodaje Perović.

Janjušević: Pobjedničke ambicije

A nakon bolnog poraza od Rudara u Nikšiću, Sutjeska će pokušati da se iskupi na stadionu na kojem je u posljednjih šest godina slavila samo jednom - i to kada je Lovćen decembra 2012. zbog štrajka igrao sa omladincima (1:6).

"Poraz na otvaranju sezone nismo očekivali, ali propušteno ne možemo da nadoknadimo, već moramo da se okrenemo narednim obavezama. Čeka nas vrlo težak zadatak protiv rivala, ali i naše ambicije su pobjedničke", rekao je golman Sutjeske Ivan Janjušević.

Grbalj spremio odgovor za Budućnost, šansa za Rudar

Grbalj i Budućnost otvorili su sezonu istovjetnim pobjedama od po 3:0, što je bila sjajna uvertira za današnji duel u Radanovićima.

Podgoričani su na tom stadionu slavili četiri puta zaredom, ali su Grbljani fantastičnom pobjedom u Petrovcu u prvom kolu najavali da su spremni da prekinu i ovu seriju.

"Dolazi Budućnost, najveći klub i najbolji tim u zemlji, što je dovoljan motiv za moje fudbalere. Vjerujem da će ta želja biti kanalisana na pravi način i da ćemo pružiti dobru igru. Nismo određivali ambicije što se tiče plasmana, naša jedina želja je da igramo napadački i prepoznatljivo", kaže Marko Vidojević, trener Grblja.

Budućnost je pobjedom nad Mogrenom 3:0 potvrdila visoke ambicije...

"Krenuli smo pozitivno, ali tek je početak, ima još puno prostora za napredak. Grblju će biti lakše da igra protiv nas nakon pobjede u gostima u prvom kolu, ali vjerujem da imamo odgovor", kaže vezista Dani Hočko.

Fantastično je krenuo i Rudar, koji danas pod Golubinjom čeka Petrovac.

"Tri boda protiv Sutjeske tek će dobiti na značaju ako danas slavimo", kaže pomoćni trener Vuko Bogavac.

Petrovčani žele da se iskupe nakon poraza od Grblja na svom terenu prošle subote.

"Iskreno se nadam da ćemo u Pljevljima pokazati da smo i ovoga puta odradili kvalitetan posao u prelaznom roku, i uvjeren sam da više ne možemo pružiti lošu partiju kao što je slučaj bio u prvom kolu", rekao je sportski direktor Petrovca Mitar Goliš.

Mornar je krenuo pobjedom nad Beranama 5:1, ali Barane danas očekuje mnogo teže iskušenje - na "Topolici" gostuje Mladost, koja je pobjedom nad Lovćenom u prvom kolu već pokazala snagu.

"Mirno i staloženo, hladne glave ulazimo u meč sa odličnom ekipom koja je u prelaznom roku odradila sjajan posao", rekao je vezista Barana Boris Merdović.

Zeta je favorit u Beranama, dok je sve otvoreno u jadranskom derbiju, u kojem se sastaju Mogren i Bokelj.

Parovi:

Berane - Zeta

Mogren - Bokelj

Grbalj - Budućnost

Rudar - Petrovac

Lovćen - Sutjeska

Mornar - Mladost

Sve utakmice počinju u 17 časova.

Galerija

Bonus video: