Fudbalski rat Sitija i Čelzija

BBC u analizi najveće šanse za titulu daje timu Žozea Murinja, a prognoza je da će Arsenal ostati bez Lige šampiona
74 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2014. 08:44h

Luj van Gal će danas protiv Svonsija od 13.45 debitovati u Premijer ligi na klupi Mančester junajteda i taj momenat će označiti i start sezone 2014/15. u po mnogima najjačoj ligi na svijetu.

Start sezone u kojoj su Mančester siti i Čelzi opet izraziti favoriti za titulu, a Junajted, Liverpul i Arsenal timovi koji najprije planiraju da se domognu Lige šampiona, potom da razdvoje „građane” i „plavce” i tek na kraju da, poput velikana sa „Enfilda” prošle godine, do kraja jure pehar.

Van Gal na „Old trafordu”, Luis Suares je otišao iz Liverpula, Siti i Čelzi su opet trošili veliki novac, Frenk Lampard će tri mjeseca igrati na “Etihadu”..., to su udarne vijesti iz Premijer lige tokom ljeta, ali i dalje ima vremena da se nešto mijenja, jer se očekuje da „đavoli” do kraja prelaznog roka “napadnu” Artura Vidala ili Anhela di Mariju.

BBC kaže - Čelzi prvak

Po analizi BBC, Čelzi će biti novi prvak, a vjeruje se da je Sitiju dovoljno drugo mjesto.

Očekuje se da Junajted završi na trećoj poziciji, a da posljednje mjesto za Ligu šampiona ugrabi Liverpul, koji je doveo Lazara Markovića, Dejana Lovrena, Adama Lalanu, Rikija Lamberta, Emrea Džana...

„Tipovali smo na Čelzi i prošle godine kada se Žoze Murinjo vratio, ali su ga nedostatak golgetera i kiksevi protiv Aston Vile i Kristal Palasa koštali titule. Sada, sa Dijegom Kostom i Seskom Fabregasom, Murinjo ima ono što mu treba da dođe do prvog mjesta”, navodi BBC.

Portugalac je kao po pravilu uvijek uspješan u drugoj sezoni gdje god da je radio, a sada je u London doveo pojačanja koja obećavaju siloviti Čelzi - pored Koste i Fabregasa, tu su i Filipe Luis, Tibo Kurtoa, Didije Drogba... Za ta pojačanja je potrošeno skoro 100 miliona eura...

Čelzi je i prodavao - David Luiz je otišao u PSŽ za skoro 60 miliona eura, što je rekordan transfer odbrambenih igrača, a Romel Lukaku u Everton za 35 miliona. Više nema ni Samuela Etoa, Dembe Be, ali jasno je da su „plavci” kompletni i konačno sklopljeni onako kako želi portugalski menadžer...

"Sad imam sve", jasan je Murinjo.

Koliko može „gvozdena lala”?

Van Gal je stigao u Mančester da spase klub, a od medija na Ostrvu je odmah dobio zanimljiv nadimak „gvozdena lala”...

"On je ludi genije! Očekujem mnogo od njega. Rezultati? Zavisi i od prelaznog roka da li će još neko doći do kraja. Ne znam koliki su dometi, ali ne mogu da zamisli da Junajted dvije godine u nizu ne igra Ligu šampiona", istakao je legendarni Pol Skols.

Van Gal je do sada izdvojio preko 70 miliona eura za Luka Šoa iz Sautemptona i Andera Ereru iz Atletik Bilbaoa, ali mu to ne garantuje bolji Junajted.

Navijači su nestrpljivi, čekaju pravu bombu prelaznog roka...

Ključna sezona za Jovetića

Sezona 2014/15. bi u najavi trebalo da bude mnogo uspješnija nego prethodna za napadača Sitija Stevana Jovetića. Crnogorski fudbaler je bio najbolji igrač „građana” u pripremnom periodu, kao najbolji strijelac je završio turnir u SAD, pa se očekuje da dobije mnogo više prostora kod Manuela Pelegrinija, jer je za razliku od prethodnog ljeta odradio i kompletan pripremni period.

"Očekujem da ova godina bude bolja. Prošle sam imao mnogo pehova", rekao je Jovetić za „Dejli mejl”.

Na „Etihad” su stigli Eliakim Mangala i Fernando iz Porta, Bakari Sanja i Lampard, koji će igrati do Nove godine kao pozajmljen fudbaler iz Njujorka.

Eurosport izabrao 10 najatraktivnijih transfera

Eurosport je sastavio listu od 10 najzvučnijih transfera u ljetnjem prelaznom roku, a na prvom mjestu je svakako dolazak Dijega Koste u Čelzi.

„Od najskupljeg pojačanja u ligi se očekuje mnogo, shodno novcu koji je izdvojen za njega. Da li je Kosta Čelzijev adut za titulu”, pita se Eurosport.

Didije Drogba (Galatasaraj-Čelzi) - heroj zapadnog Londona se vratio i obradovao navijače „plavaca”. Biće treća opcija u napadu (nakon Koste i Fernanda Toresa), ali svejedno - na „Stamford bridžu” će uvijek dobijati ovacije...

Ander Erera (Atletik-Mančester junajted) - „đavoli” u Špancu vide novog Pola Skolsa. Kvalitet nije sporan, kao ni znanje Luja van Gala da stvori igrača.

Bojan Krkić (Barselona-Stouk) - mladi Španac nakon sezone u Ajaksu ima šansu da fudbalski oživi na „Britaniji”.

Mauro Zarate (Velez-Vest Hem) - nakon šest godina se vraća u Englesku s namjerom da u Londonu ima mnogo više uspjeha nego u dresu Birmingema.

Frenk Lampard (Njujork-Mančester siti) - biće neobično gledati ga u dresu koji nije Čelzijev.

Aleksis Sančes (Barselona-Arsenal) - drugu godinu zaredom Arsenal dovodi veliku zvijezdu. „Tobdžije” ciljaju titulu, ali izgleda da je ona i ove godine preveliki zalogaj.

Ljeto su obilježili i dolasci Džeka Rodvela u Sanderlend, golmana Frejzera Forstera u Sautempton, Adama Lalane u Liverpul.

Takođe, Eurosport napominje i na dolazak Enera Valensije u Vest Hem, kao i Bafetimbija Gomisa u Svonsi...

Danas igraju Junajted i Arsenal, Čelzi u ponedjeljak sa Barnlijem

Mančester junajted - Svonsi je prvi, a duel Arsenal - Kristal Palas posljednji meč današnjeg prgrama Premijer lige.

Povratnik u elitu, Lester, čeka Everton, Vest Hem u londonskom derbiju igra sa Totenhemom.

Kvins Park Rendžers s jakim tandemom na klupi Hari Rednap-Glen Hodl želi da već protiv Hala dokaže da ove sezone ne planira da se odmah vrati u Čempionšip, a interesantno će biti na „Britaniji” gdje se sastaju Stouk i Aston Vila.

Liverpul sjutra dočekuje Sautempton, Mančester siti ide u Njukasl, a posljednja utakmica prvog kola se igra u ponedjeljak na stadionu „Tarf Muru” između Barnlija i Čelzija.

Galerija

Bonus video: