Misimović se oprostio od dresa reprezentacije BiH

"Najljepše trenutke u karijeri sam doživio sa fudbalskom reprezentacijom Bosne I Hercegovine i najbolje prijatelje stekao među momcima, koji su sa mnom dijelili svlačionicu“, napisao je, između ostalog, Misimović u saopštenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2014. 12:05h

Poslije Emira Spahića, još jedan fudbaler je odlučio da ubuduće ne igra za reprezemntaciju Bosne i Hercegovine.

Riječ je o vezisti Zvjezdanu Misimoviću (32), koji je odigrao 82 utakmice za „zmajeve“ i postigao 26 golova.

"Nakon dugo razmišljanja, teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres u kojem sam odigrao najvažnije utakmice u životu. Osjećam da je došlo vrijeme da neko mlađi zauzme moje mjesto, a ja da se preselim na tribine kao najvatreniji navijač svoje reprezentacije za koju sam uvijek davao sve od sebe. Nadam se da će moja djeca, kao i buduće generacije, krenuti mojim putem i da će im biti puno lakše nego meni, jer kada je bilo najteže, bio sam siguran i slušao svoje srce da igram za svoju domovinu. Najljepše trenutke u karijeri sam doživio sa fudbalskom reprezentacijom Bosne I Hercegovine i najbolje prijatelje stekao među momcima, koji su sa mnom dijelili svlačionicu“, napisao je, između ostalog, Misimović u saopštenju.

Karijeru je počeo u redovima Bajerna, u kojem nikada nije dobio pravu priliku da pokaže sav talenat.

Zbog toga se odlučio na prelazak u Bohum, a onda je jednu sezonu u Nirnberg, a potez karijere je bio prelazak u Volfzburg, gdje je zajedno sa Edinom Džekom i Grafiteom činio trio koji je sijao strah u Bundeslige.

Kruna svega bila je i titula sa Volfzburgom.

Nakon odlaska iz Njemačke, igrao je za Galatasaraj i moskovski Dinamo, a sada brani boje kineskog Gvanžua.

Bonus video: