UEFA odbila žalbu Legije

UEFA je odbila danas žalbu poljske Legije na odluku o izbacivanju iz baraža za Ligu šampiona zbog nastupa suspendovanog igrača Bartoša Berezinskog
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2014. 13:59h

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odbila je danas žalbu poljske Legije na odluku o izbacivanju iz baraža za Ligu šampiona zbog nastupa suspendovanog igrača Bartoša Berezinskog.

Berezinski je dobio je crveni karton u posljednjem meču Legije prošle sezone protiv Apoela iz Limasola i suspendovan je na tri utakmice.

On je propustio mečeve protiv Sent Patrika u prethodnoj rundi i prvi duel sa Seltikom, a odigrao je nekoliko posljednjih nekoliko minuta revanša u Glazgovu.

Međutim, UEFA je utvrdila da Berezinski uopšte nije bio registrovan za prethodnu rundu, tako da nije mogao da izdrži kaznu.

Zbog toga je Legija eliminisana, a umjesto nje će se za mjesto u Ligi šampiona boriti škotski Seltik.

Legija je prvi meč protiv Seltika dobila sa 4:1, a revanš je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Seltik, taman dovoljno za prolaz škotskog tima, uprkos pobjedi Poljaka od 2:0 na terenu.

Seltik će u baražu za LŠ igrati protiv slovenačkog Maribora, dok će poljski tim nastupiti u baražu za Ligu Evrope, a rival će mu biti kazahstanski Aktobe.

Bonus video: