UEFA: Nojer, Ronaldo i Roben u trci za igrača sezone

Napadač Reala Kristijano Ronaldo, golman Bajerna Manuel Nojer i vezni igrač Bavaraca Arjen Roben kandidati su za nagradu za najboljeg fudbalera u sezoni 2013/2014 koje dodjeljuje UEFA
1 komentar(a)
Herman i Nojer, Foto: Beta AP
Herman i Nojer, Foto: Beta AP
Ažurirano: 14.08.2014. 14:05h

Napadač Reala Kristijano Ronaldo, golman Bajerna Manuel Nojer i vezni igrač Bavaraca Arjen Roben kandidati su za nagradu za najboljeg fudbalera u sezoni 2013/2014 koje dodjeljuje Evropska fudbalska unije (UEFA).

UEFA je, naime, danas objavila skraćeni spisak.

Na širem spisku od 10 kandidata uz Nojera, Ronalda i Robena, bili su i Tomas Miler (Bajern), Filip Lam (Bajern), Luis Suarez (Barselona), Anhel Di Marija (Real Madrid), Dijego Kosta (Čelsi), Lionel Mesi (Barselona) i DŽejms Rodrigez (Real Madrid).

Golman Nojer sa Bajernom je stigao do polufinala LŠ, gdje ga je zaustavio upravo Real, ali je došao do titule prvaka u Bundes ligi.

Uz to, Nojer je osvojio Kup Njemačke, Svjetsko klupsko prvenstvo i Super kup Evrope.

Vrhunac sezone za Nojera je nedavna titula prvaka svijeta sa Njemačkom. Pored toga, Nojer je proglašen i za najboljeg čuvara mreže na tom takmičenju.

Ronaldo je prošle sezone bio najbolji fudbaler Reala i sa kraljevskim klubom osvojio je Ligu šampiona, 10. trofej u klupskoj istoriji, a u elitnom takmičenju bio je najbolji strijelac sa novim rekordom od 16 pogodaka. Ujedno, osvojio je i Kup kralja.

Najzad, Roben je prošle sezone, kao i Nojer, osvojio pomenute trofeje sa Bajernom, a na Mundijalu je u dresu Holandije osvojio treće mjesto.

Ovo je četvrti put da UEFA dodjeljuje nagradu. Prethodni osvajači bili su Lionel Mesi, Andres Inijesta i Frank Riberi.

Ceremonija dodjele nagrade održaće se 28. avgusta u Monte Karlu.

Bonus video: