Ronaldo je sada najbolji na svijetu, Kleberson radi u Mekdonaldsu!

Kako su čudni fudbalski putevi. Ronaldo i Kleberson su na današnji dan prije 11 godina predstavljeni kao novi fudbaleri Mančester junajteda, a danas...
67 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2014. 15:52h

Na današnji dan prije tačno 11 godina - 13. avgusta 2003. godine, Mančester junajted je predstavio dva pojačanja: Brazilca Klebersona, svjetskog prvaka sa "kariokama" 2002. godine, i tada tek punojtenog Kristijana Ronalda, velikog talenta Sportigna iz Lisabona.

Dva fudbalera, koja su dovedena u paketu, slikali su se tog dana na centru "Old traforda" sa novim crvenim dresovima i u zagrljaju tadašnjeg trenera, legendarnog ser Aleksa Fergusona.

Ništa neobično, reklo bi se, osim razlika u fudbalskim putevima i statusima dva fudbalera, 11 godina kasnije.

Pošli su različitim stranama...

O Kristijanu Ronaldu je sve poznato - već 2008. godine osvojio je Ligu šampiona i dobio prvu Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera na svijetu, da bi ljeto kasnije prešao u Real Madrid sa tada rekordnih 96 miliona eura. U Španiji je postao "monstrum" od fudbalera, jedan od najboljih, ako ne i najbolji na svijetu...

Sa Klebersonom je situacija dijametralno suprotna. Na "Old traford" je stigao iz Atletiko Paranensea, ali kao veća zvijezda od Ronalda, jer je samo godinu ranije bio član reprezentacije Brazila koja je na Mundijalu u Koreji i Japanu osvojila petu, i posljednju titulu prvaka svijeta.

Uslijedio je, međutim, strmoglav pad. Kleberson je dvije godine kasnije prodat Bešiktašu nakon što ga je "Dejli mejl" stavio na listu 10 najgorih Brazilaca koji su ikad igrali u Premijer ligi. Nije se dokazao ni u Turskoj, pa je morao nazad u Brazil - u Flamengo, pa matični Atletiko Paranense, onda i pozajmica Baiji. Nije mogao više da igra ni brazilsku ligu, pa se otisnu u Sjedinjene Američke Države - prvo u Filadelfiju junion, a potom u redove drugoligaša Indi Ilevena iz Filadelfije.

I to nije sve - danas, 11 godina kasnije od glamuroznog prelaska u Mančester junajted, Kleberson zarađuje novac kao radnik Mekdonaldsa u Americi!

Kako su čudni fudbalski putevi. Ronaldo i Kleberson su prije 11 godina bili na istom mjestu, a danas...

Bonus video: