Šmajhel: Van Gal je pravi čovjek da vrati Junajted na tron

Peter Šmajhel smatra da novi trener Mančester junajteda Luj van Gal može da vrati titulu na Old Traford.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2014. 15:56h

Peter Šmajhel smatra da novi trener Mančester junajteda Luj van Gal može da vrati titulu na Old Traford.

"Izgleda da je on svoj čovjek, koji tačno zna šta želi. Mislim da ćemo pod njegovim vođstvom ponovo konkurisati za titulu. Radio je u velikim klubovima, kao što su Bajern i Barselona, pravio dobre rezultate, nadam se da će tako nastaviti i u Mančester junajtedu", rekao je bivši legendarni golman Mančester junajteda za Dejli Miror.

Junajted ima razočaravajuću sezonu iza sebe, zauzeo je tek sedmo mjesto u Premijer ligi i ostao bez mjesta u evropskim takmičenjima.

"Crveni đavoli" su u predsezoni pobijedili Los Anđeles Galaksi, Romu, Inter, Real i Liverpul i turneju po SAD završili bez poraza.

Van Gal otpisao sedmoricu igrača

Luj van Gal odrekao se usluga sedmorice fudbalera i na njih ne računa u nastupajućoj sezoni, prenose britanski mediji.

Dejli Mejl navodi da je izlazna vrata Old Traforda Van Gal pokazao Naniju, Andersonu, Rafaelu, Havijeru Ernandesu, Maruanu Felainiju, Vilfridu Zahi i Vilu Kinu.

List tvrdi da se Holanđanin sastao sa svakim igračem i obrazložio im svoju odluku.

Mediji su spekulisali da bi među otpisanima mogao da se nađe i Japanac Šinji Kagava, međutim, on za sada ostaje u klubu.

Mančester junajted je ovog leta angažovao Andera Ereru (Atletik Bilbao) i Luka Šoa (Sautempton) za čije transfere je platio 73 miliona eura.

Junajted u prvom kolu Premijer lige, u subotu, 16. avgusta, dočekuje ekipu Svonsija.

Bonus video: