Rumunija - Crna Gora: Spreman blok za Rumune u Ploeštiju

"Ono što smo željeli, uradili smo sa ovom grupom igrača. Vjerovatno bi grupa igrača koji nisu tu još bolje odgovorila na zahtjeve, ali pokušaćemo sa ovom ekipom da odgovorimo našim ciljevima" dodao je Tumbaković
139 pregleda 4 komentar(a)
reprezentacija trening tumbaković stojković, Foto: Savo Prelević
reprezentacija trening tumbaković stojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2018. 07:15h

Bez nekoliko značajnih fudbalera, a pred praznim tribinama stadiona “Ilie Oanu” u Ploeštiju - neobičan start Lige nacija, novog takmičenja Uefe, očekuje ekipu Ljubiše Tumbakovića večeras u Rumuniji (20.45).

"Neka bude dobra i lijepa utakmica. Mi ćemo pokušati da se suprotstavimo na način koji nama u ovom trenutku najviše odgovara. Nadamo se mirnoj, fer i korektnoj utakmici u kojoj ćemo se truditi da napravimo rezultat", poručio je Tumbaković, sinoć na konferenciji za novinare.

Pod “načinom na koji nam najviše odgovara”, crnogorski selektor je očigledno mislio na prilagođavanje igre bez Stevana Jovetića, Adama Marušića, Marka Vešovića i Marka Jankovića, koji zbog povreda nisu na raspolaganju. Nema ni Luke Đorđevića, koji bi pripomogao sa klupe.

"Povrede su nam poremetile koncept, ali ne treba da kukamo — ko god je pozvan pružiće maksimum u dresu državnog tima. Svi ćemo dati maksimum, a vjerujem i da ćemo ostvariti lijep rezultat", kazao je defanzivac Marko Simić.

Odbrana je kompletniji dio tima, u kojoj će na poziciji desnog beka zaigrati Filip Stojković, umjesto Adama Marušića. Simić i kapiten Stefan Savić zaigraće u paru kao centralni defanzivci, dok je lijevi bek Žarko Tomašević.

"Pripremili smo se dobro, iako nam nedostaju neki igrači. Svi smo spremni za dobar početak. Mislim da bi nam odgovaralo sve osim poraza, ali vidjećemo na terenu. Neka pobijedi ko bude bolji, a nadam se da ćemo to biti mi", poručio je Stojković, koji je sa Crvenom zvezdom izborio plasman u Ligu šampiona.

Crnogorski fudbaleri trenirali su sinoć pred praznim tribinama stadionu u Ploeštiju, a bukvalno ista atmosfera očekuje ih i na utakmici.

"Malo je neprijatno što nema publike, ali to su dešavanja koja su vrlo prisutna u regionu u posljednje vrijeme. Sve dok ne uđemo u neke kriterijume Fife i Uefe sve će nas kažnjavati na ovaj način", rekao je Tumbaković rumunskim novinarima.

Crna Gora je u prošlim kvalifikacijama odoljela u Rumuniji (1:0), dok je u Podgorici protiv “trikolora sa Karpata” slavila sa 1:0.

Malo, međutim, večerašnja utakmica ima veze sa prethodne dvije. Rumuni su u međuvremenu promijenili selektora, Kozmin Kontra je naslijedio Krištofa Dauma, dok Crna Gora stiže u desetkovanom sastavu...

"Ono što smo željeli, uradili smo sa ovom grupom igrača. Vjerovatno bi grupa igrača koji nisu tu još bolje odgovorila na zahtjeve, ali pokušaćemo sa ovom ekipom da odgovorimo našim ciljevima" dodao je Tumbaković.

Nikola Vukčević, Nebojša Kosović i Aleksandar Šćekić na raspolaganju su kada je u pitanju srce veznog reda, dok bi Jovetića, Jankovića i Vešovića mogli da zamijene Mirko Ivanić, Vladimir Jovović i Aleksandar Boljević.

U napadu, treba očekivati da Stefan Mugoša dobije prednost u odnosu na Fatosa Bećiraja, koji je odavno bez takmičarske utakmice.

"Rumunija je sada ozbiljnija reprezentacija nego prije, promijenila je selektora i pobijedila u posljednje četiri utakmice. Popravili su pojedine segmente igre i nema sumnje da nas čeka težak meč. Selektor, zajedno sa stručnim štabom, upoznao nas je sa kvalitetima i manama protivnika i pokušaćemo sve to da pretvorimo u našu prednost. Uvijek je trijumf najbolja opcija i kada ulazite u meč nikad ne razmišljate o remiju, iako bi nas i bod zadovoljio u ovom trenutku", zaključio je Simić.

Meč na stadionu “Ilie Oanu” sudi Slovak Ivan Kružilak. U drugom meču naše grupe tri, Lige C Lige nacija u Viljnusu se sastaju Litvanija - Srbija.

Litvanici u 2. kolu, u ponedjeljak 10. septembra, gostuju u Podgorici.

Bonus video: