Real i Sevilja igraju sjutra za Super kup Evrope, Bejl se vraća kući

Najviše pažnje privlači fudbaler Garet Bejl, koji će prvi put od prelaska u "kraljevski" klub igrati u svom rodnom gradu.
0 komentar(a)
Bejl i Ronaldo, Foto: Beta AP
Bejl i Ronaldo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.08.2014. 11:43h

Real Madrid i Sevilje sjutra u Kardifu igraju za prvi trofej u sezoni - Super kup Evrope.

Najviše pažnje uoči ovog duela španskih timova privlači fudbaler Garet Bejl, koji će prvi put od prelaska u "kraljevski" klub igrati u svom rodnom gradu.

Bejl je 1. septembra prošle godine iz Totenhema prešao u Real Madrid za 100 miliona eura, a prošle sezone postigao je 22 gola i imao 16 asistencija u svim takmičenjima.

Takođe, bio je strijelac drugog gola u produžetku finalne utakmice u Ligi šampiona protiv Atletiko Madrida (4:1), ali i odlučujućeg u finalu Kupa kralja protiv Barselone.

"Rođen sam i odrastao u Kardifu, porodica i mnogi prijatelji tamo žive. To je posebno mjesto za mene i kad god mogu odem u Kardif. Znao sam da će se Super kup igrati u Kardifu i kada sam dolazio u Real maštao sam o tome da osvojimo Ligu šampiona, kako bih se vratio u Kardif. Ostvario mi se san", rekao je Bejl, prenijeli su britanski mediji.

Utakmica na stadionu u Kardifu igra se sjutra od 20.45.

"Svi moji prijatelji i porodica će biti tamo, nabavili smo mnogo karata. Ovo će biti lijepa prilika da se sa Realom vratim u svoj rodni grad i tu igram utakmicu", rekao je Bejl.

"On je stalno govorio 'vraćam se kući, vraćam se kući'. Naravno da će i Bejl biti u sastavu, bilo bi malo čudno da meč počne sa klupe", kazao je trener Karlo Anćeloti.

Za trofej u Super kupu Evrope bore se osvajači Lige šampiona i Lige Evropa iz prošle sezone.

"Gladni smo trofeja i sada imamo priliku da osvojimo još jedan, nadamo se uspjehu. Utakmice na početku sezone su drugačije, nijedan tim nije na vrhuncu fizičke pripremljenosti, ali sigurno će biti više šansi nego u finalu Lige šampiona. Nadam se da će utakmica biti atraktivna", rekao je fudbaler Reala Arvalo Arbeloa.

Anćeloti je potvrdio da će izvesti najjači tim protiv Sevilje, uključujući glavna pojačanja ovog ljeta, Njemca Tonija Krosa i Kolumbijca Džejmsa Rodrigeza.

Ova dvojica fudbalera počeli su sa treninzima tek 5. avgusta, nakon učešća na prvenstvu svijeta u Brazilu, ali je Anćeloti istakao da će biti u startnoj postavi.

"Oni će početi meč u Kardifu, kao i Kristijano Ronaldo, uprkos tome što još kuburi s povredom koljena. Ronaldo je generalno dobro, radio je sa ostalima maksimalnim intenzitetom i spreman je da nastupi na ovoj utakmici. Krećemo u novu sezonu sa pozitivnom atmosferom", rekao je Anćeloti.

Poslije Super kupa, Real očekuje dvomeč sa Atletikom iz Madrida za Super kup Španije 19. i 22. avgusta, tri dana kasnije počinje špansko prvenstvo, a ekipa Karla Anćelotija u prvom kolu igra protiv novajlije u ligi Kordobe.

Karlos: Real je favorit za osvajanje Super kupa

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos rekao je danas da je madridski Real favorit za osvajanje Super kupa Evrope.

"Real je favorit jer teškoće sa kojima se suočavate u Ligi šampiona su veće i drugačije od onih u Ligi Evrope. Imaju iskusne igrače i veliki tim. Ovakvi susreti su zabavni za igranje i gledanje", rekao je Karlos za Marku.

On je poželio ekipama veliko finale i uspješan početak sezone.

"Sevilja ima dobru ekipu, klub je napustio kapiten Ivan Rakitić, ali i dalje su snažan tim. Uvijek igraju sa velikim uživanjem i osvojili su Ligu Evrope prošle sezone", dodao je trener Sivaspora.

Karlos je od 1996. do 2007. godine nosio dres Madriđana i za to vrijeme odigrao 512 utakmica i postigao 66 golova.

Sa timom sa Santijago Bernabeua osvojio je tri lige šampiona, dok je 2002. trijumfovao u evropskom Super kupu.

Bonus video: