UEFA izbacila Legiju, Seltik u plej-ofu za Ligu šampiona

Legija je u 3. kolu kvalifikacija u dva meča eliminisala slavni Seltik ukupnim rezultatom 6:1 (3:1, 3:0), ali zbog administrativne klupske greške poljskog kluba Škoti dalje.
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2014. 09:49h

Evropska fudbalska unija donijela je očekivanu odluku - poljska Legija nije se našla u žrijebu za plej-of rundu Ligu šampiona, zato što je u revanš meču trećeg kola kvalifikacija protiv Seltika nastupio suspendovani igrač Bartoš Berezinski, a nije imao pravo nastupa.

Naime, Berezinski je dobio crveni karton u posljednjem meču Legije prošle sezone protiv Apoela iz Limasola i suspendovan je na tri utakmice.

Berezinski je preskočio mečeve u prethodnoj rundi protiv Sent Patrika i prvi duel sa Seltikom, a onda je ušao u 86. minutu revanša sa Seltikom.

Međutim, UEFA je utvrdila da Berezinski uopšte nije bio registrovan za prethodnu rundu, tako da nije mogao da izdrži kaznu i eliminisala Legiju.

Zapravo, UEFA je sve presjekla nakon revanša u Edinburgu, koji je zbog propusta Legije registrovala službenim rezultatom 3:0 (meč je inače dobila Legija 2:0). Kako je u gostima bio poražen 4:1, škotski klub je prošao dalje na osnovu tog gola datog u gostima.

Bonus video: