Ispali Partizan i Dinamo, podvig Legije i Alborga

Oba tima sa prostora bivše Jugoslavije eliminisana su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - Partizan je ispao od bugarskog Ludogoreca, a Dinamo od danskog Alborga.
5 komentar(a)
Partizan - Ludogorec, Foto: Beta
Partizan - Ludogorec, Foto: Beta
Ažurirano: 06.08.2014. 21:53h

Oba tima sa prostora bivše Jugoslavije eliminisana su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - Partizan je ispao od bugarskog Ludogoreca, a Dinamo od danskog Alborga.

"Crno-bijeli" nijesu uspjeli da se plasiraju u plej-of za LŠ igrajući neriješeno u Beogradu protiv Ludogoreca 2:2, nakon što je prvi meč u Bugarskoj završen bez golova.

Ludogorec je poveo sa 2:0 brzim pogocima brazilskog napadača Marselinja, ali je Partizana uspio da izjednači rezultat golovima Škuletića.

To je, međutim, bio i konačan ishod susreta. U drugih 45 minuta Partizan je stihijskim napadima pokušavao da još jednom zatrese protivničku mrežu, propustio je nekoliko velikih šansi, ali imao i sreće, jer su i Bugari mogli do vođstva.

Susret je protekao u nervoznoj igri, a od 40. minuta crno-bijeli su bili oslabljeni pošto je defanzivac Trajković nepromišljeno zaradio crveni karton zbog udaranja protivnika.

Pravi podvig ostvario je Alborg, koji je u prvom meču na domaćem terenu poražen od Dinama 1:0, a večeras je u Zagrebu trijumfovao sa 2:0 i priredio veliko slavlje navijačima.

To je pošlo za rukom i švedskom Malmeu, koji je nadoknadio minus iz prvog duela sa praškom Spartom, a pobjedom kod kuće od 2:0 prošao je u plej-of zahvaljujnući golovima u gostima.

Poljski prvak Legija ponizio je slavni Seltik i nakon trijumfa u prvom meču kod kuće (4:1) večeras je slavio i u Glazgovu (2:0), pa je na ubjedljiv način stekao priliku da se bori za grupnu fazu Lige šampiona.

Iznenađenja nisu dozvolili Zenit, Bešiktaš, Steaua i Salcburg. Klub iz Sankt Peterburga se plasirao u plej-of pošto je na domaćem terenu savladali kiparski AEL iz Limasola sa 3:0.

Skupocjeni ruski tim do cilja je došao mnogo teže nego što pokazuje rezultat. Nakon bruke i poraza u prvom meču (1:0), trener favorita, Portugalac Andre Viljaš-Boaš, dugo se "vrpoljio" na klupi dok revanš kod kuće nije krenuo željenim tokom.

Kiprani su odoljeli u prvom poluvremenu, iako su već od 26. minuta igrali oslabljeni nakon što je Brazilac Danijelžinjo zaradio dva žuta kartona.

Uspeh Zenita najavio je Rondon 10 minuta poslije odmora, čak ni sa 2:0 Rusi nisu bili sigurni kada je u finišu mrežu zatresao Dani, ali je sve dileme otklonio Keržakov golom iz penala u drugom minutu sudijske nadoknade.

Rezultati

Zenit (Rusija) - AEL Limasol (Kipar) 3:0 (0:0), prvi meč 0:1, dalje ide Zenit

APOEL Nikozija (Kipar) - Helsinki (Finska) 2:0 (2:0), prvi meč 2:2, dalje ide APOEL

Malme (Švedska) - Sparta Prag (Češka) 2:0 (1:0), prvi meč 2:4, dalje ide Malme

Šerif (Moldavija) - Slovan Bratislava (Slovačka) 0:0, prvi meč 1:2, dalje ide Slovan

Steaua (Rumunija) - Aktobe (Kazahstan) 2:1 (2:0), prvi meč 2:2, dalje ide Steaua

Bešiktaš (Turska) - Fejenord (Holandija) 3:1 (1:0), prvi meč 2:1, dalje ide Bešiktaš

Kopenhagen (Danska) - Dnjepar (Ukrajina) 2:0 (1:0), prvi meč 0:0, dalje ide Kopenhagen

Salcburg (Austrija) - Karabah (Azerbejdžan) 2:0 (2:0), prvi meč 1:2, dalje ide Salcburg

Partizan (Srbija) - Ludogorec (Bugarska) 2:2 (2:2), prvi meč 0:0, dalje ide Ludogorec

Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Alborg (Danska) 0:2 (0:1), prvi meč 1:0, dalje ide Alborg

Seltik (Škotska) - Legija Varšava (Poljska) 0:2 (0:1), prvi meč 1:4, dalje ide Legija

Juče

BATE Borisov (Bjelorusija) - Debrecin (Mađarska) 3:1 (1:1), prvi meč 0:1, dalje ide BATE Borisov

Panatinaikos (Grčka) - Standard Lijež (Belgija) 1:2 (1:2), prvi meč 0:0, dalje ide Standard Lijež

Makabi Tel Aviv (Izrael) - Maribor (Slovenija) 2:2 (1:1), prvi meč 0:1, dalje ide Maribor

Lil (Francuska) - Grashopers (Švajcarska) 1:1 (1:1), prvi meč 2:0, dalje ide Lil

Bonus video: