Crna Gora nije samo Jovetić: Selektor Rumunije oprezan pred start Lige nacija

"Samouvjereni smo, fokusirani i svjesni koliko bi nam značio dobar strart. Vjerujem da ćemo biti na nivou koji pokazujemo na treninzima i koji smo imali na kontrolnim mečevima", kazao je Kontra
67 pregleda 3 komentar(a)
kontra, Foto: Prosport.ro
kontra, Foto: Prosport.ro
Ažurirano: 06.09.2018. 14:29h

Desetkovana fudbalska reprezentacija Crne Gore gostuje sjutra od 20 i 45 selekciji Rumunije u prvom meču Lige nacija.

Nema važnih igrača, povrede i otkazi potpuno su poremetile koncepciju i planove Ljubiše Tumbakovića, pa su Rumuni, uoči utakmice, mnogo veći favoriti nego što bi bili da su "sokoli" kompletni.

Rumunski selektor Kozmin Kontra, međutim, ističe da se njegov tim ne obazire na to što je rival drastično oslabljen.

"Samouvjereni smo, fokusirani i svjesni koliko bi nam značio dobar strart. Vjerujem da ćemo biti na nivou koji pokazujemo na treninzima i koji smo imali na kontrolnim mečevima", kazao je Kontra.

Rumunski mediji posebno ističu odsustvo Stevana Jovetića iz crnogorskog tima.

"Crna Gora nije samo Jovetić, jer nijedan tim ne zavisi od jednog igrača. Sigurno nećemo biti opušteni, ne motivišem igrače protivnikom, već mi moramo sami sebi da nametnemo motiv", rekao je Kontra, koji neće moći da računa na vezistu Erika Bikfalvija.

Rumunija je pod njegovim vođstvom dobila četiri vezane kontrolne utakmice. U martu je bila bolja od Izraela u gostima (2:1) i Švedske kod kuće (1:0), da bi u junu savladala Čile (3:2) i Finsku (2:0).

Bonus video: