Da imam sina koji trenira, rekao bih mu da se ugleda na Milera, a ne na Mesija ili Ronalda

"Miler ne dribla u prazno, a kada treba da zasija, on to i učini. On radi ono što ova igra od njega traži", kazao je Anri
0 komentar(a)
Tijeri Anri 11, Foto: Reuters
Tijeri Anri 11, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2014. 11:17h

Legendarni francuski fudbaler Tijeri Anri nema dilemu ko je najbolji fudbaler Mundijala u Brazilu na kojem je Njemačka osvojila četvrtu titulu prvaka svijeta.

„O onome što je Miler uradio na Svjetskom prvenstvu ljudi ne govore, ali bi trebalo. Igra fudbal na pravi način, on se brani, on napada, kontroliše loptu kada to treba da radi, dodaje je u pravom trenutku. I, kada treba da završi akciju, on je završi. On ne dribla u prazno, a kada treba da zasija, on to i učini. On radi ono što ova igra od njega traži“, kazao je Anri.

Nekadašnji napadač Arsenala i Barselone otišao je i korak dalje pa je, upoređujući Milera sa Mesijem i Ronaldom, izabrao njemačkog reprezentativca.

„Driblinzi u prazno, trikovi, to nije fudbal. Fudbal je ono što igra Tomas Miler. Da imam sina koji trenira fudbal rekao bih mu: ’Ugledaj se na Riberija, ugledaj se na Milera’. Ronaldo i Mesi su ’čudaci’, nemojte da pokušavate njih da kopirate, već gledajte Riberija i Milera“, istakao je Anri.

Anri će u četvrtak u 4 sata ujutru po našem vremenu nastupiti za ’Ol star’ tim MLS lige, koji će se sastati sa Bajernom u prijateljskom meču u Portlandu.

Bonus video: