Rastaju se Barselona i Dani Alveš

Luis Enrike je izjavio da smatra da je 31-godišnji Brazilac znatno doprinio uspjesima Barselone tokom godina provedenih u Kataloniji, međutim da misli da je došlo vrijeme za promjene
0 komentar(a)
Dani Alveš, Foto: Beta/AP
Dani Alveš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.08.2014. 10:50h

Danijel Alveš i Luis Enrike su održali sastanak na kome se govorilo o budućnosti Brazilca u Barseloni.

Obije strane su se prema navodima Marke usaglasile da je najbolje rješenje odlazak Alveša sa Kamp Noua.

Desni bek se ne uklapa u planove stratega "blaugrane", koji na Alvešovom mjestu sljedeće sezone vidi defanzivca Fiorentine, Huana Kvadrada.

Luis Enrike je izjavio da smatra da je 31-godišnji Brazilac znatno doprinio uspjesima Barselone tokom godina provedenih u Kataloniji, međutim da misli da je došlo vrijeme za promjene.

Alveš je takođe u nekoliko navrata istakao da je najbolje rješenje odlazak, jer se ne bi mogao zadovoljiti na mjestu na kojem nije poželjan, kao i da želi da ode u ekipu u kojoj će imati zapaženu ulogu i sa kojom će osvajati trofeje.

Brazilac je u Barselonu došao 2008. godine iz Sevilje, a dres kluba sa Kamp Noua nosio je na 297 mečeva.

Sa Barselonom je dva puta osvajao Ligu šampiona, a četiri puta bio je šampion Španije.

U srijedu se odlučuje o Kvadradu

Predsjednik Fiorentina, Andrea Dela Vale, i menadžer Kvadrada, Alesandro Lući, sastaju se u srijedu kako bi riješili pitanja o sudbini Kolumbijca.

Čelnici Viole znaju da je došlo vrijeme da prodaju Kvadrada, za kojeg traže 50 miliona eura.

Za najboljeg asistenta proteklog Mundijala skoro se interesovao i Mančester junajted, ali se čini da je Kvadradova želja prelazak u Španiju.