SELEKTOR LITVANIJE PRED MEČ SA CRNOM GOROM

Jankauskas: Neću otkriti plan meča, ali mi smo tim koji voli i da napadne

"Da li ćemo biti defanzivni ili ne? Plan utakmice ne bih da otkrivam, sačuvaću ga za svlačionicu. Mi smo tim koji ima karater i disciplinu, ali koji voli i da napada. Krenućemo naprijed, iskoristićemo šanse koje nam se ukažu", samouvjeren je selektor Litvanije
1 komentar(a)
Edgaras Jankauskas, Foto: Vijesti
Edgaras Jankauskas, Foto: Vijesti
Ažurirano: 29.01.2019. 17:06h

Litvanija je u Podgoricu doputovala da uradi ono što joj u petak nije uspjelo u duelu sa Srbijom.

To je poruka selektora Edgarasa Jankauskasa pred okršaj sa Crnom Gorom sjutra veče od 20.45 u 2. kolu Lige nacija.

"Čeka nas jak rival, za kojeg znamo da je veoma disciplinovan. Vidjeli smo to u posljednjem meču protiv Rumunije u kojem je Crna Gora pokazala da je kompaktna ekipa. Znamo da će biti teško nositi se sa takvim protivnikom", rekao je Jankauskas.

Koji rezultat bi zadovoljio Litvance? Jankauskas je kroz osmijeh odgovorio da ne želi da otkriva plan utakmice.

"Da li ćemo biti defanzivni ili ne? Plan utakmice ne bih da otkrivam, sačuvaću ga za svlačionicu. Mi smo tim koji ima karater i disciplinu, ali koji voli i da napada. Krenućemo naprijed, iskoristićemo šanse koje nam se ukažu", samouvjeren je bivši napadač Sosijedada, Porta, Benfike, Nice...

Pričao je i o ambicijama svoje ekipe u novoformiranom Uefinom takmičenju.

"Mogu da izigravam heroja pa kažem da želimo sve pobjede i prvo mjesto, ali potrebno je da budemo realni. Litvanski fudbal je godinama u padu, imamo problem u razvoju mladih igrača... Naš mentalitet je takav da uvijek mislimo samo na naredni meč, tako je sada, tako je bilo i pred utakmicu sa Srbijom. Naravno da želimo dobre rezultat, ali to moramo da dokažemo na terenu", istakao je litvanski selektor.

Vezista Mantas Kuklis ima poštovanje prema Crnoj Gori.

"Crna Gora je tim ozbiljnog kvaliteta i očekujem tešku utakmicu. Nisu bitni individualci, Crna Gora je dobar tim i to je najvažnije. Svi žele da pobijede, vidjećemo kako će se odvijati meč, ali ni remi ne bi bio loš", rekao je Kuklis.