Stampedo prije utakmice u Madagaskaru bio koban po jednog navijača, 37 povrijeđenih

50 pregleda 0 komentar(a)
Madagaskar, Foto: Twitter
Madagaskar, Foto: Twitter
Ažurirano: 09.09.2018. 16:04h

Jedna osoba je poginula a 37 su povrijeđene danas prilikom guranja na ulazu na stadion u glavnom gradu Madagaskara, Antananarivu, prije početka fudbalske utakmice između Madagaskara i Senegala.

"Došlo je do guranja ispred stadiona... bilans je od jednog stradalog i 37 povrijeđenih", rekao je novinarima direktor bolnice Oliva Alen Rakoto.

Prema riječima očevidaca incident se desio na ulazu na stadion "Mahamasina", gdje su se gomilale hiljade gledalaca od jutros.

Jedna osoba je rekla za Frans pres da je njen ujak otišao da čeka u redu od osam ujutro i da je čula da su ga izgazili u metežu i da se sada nalazi u bolnici. Ona je rekla da ne razumije zašto je samo jedna kapija bila otvorena kada se radi o velikoj utakmici.

Madagaskar je uspio da dva puta stigne prednost gostiju i remizira (2:2), u utakmici 2. kola kvalifiakcija za Afrički kup nacija 2019.

Senegal je bio favorit, nakon sjajnih igara na Mundijalu, gdje je postao prva ekipa koja nije prošla dalje zbog većeg broja žutih kartona u grupi u odnosu na Japan.

Bonus video: