Lovćen će jurišati na oba trofeja

Sjajnim igrama u prethodnoj sezoni i prvim izlaskom u Evropu fudbaleri Lovćena vratili publiku
2 komentar(a)
Skupština FK Lovćen, Foto: Fklovcen.me
Skupština FK Lovćen, Foto: Fklovcen.me
Ažurirano: 02.08.2014. 14:49h

Nakon najuspješnije, 101. godine najstarijeg crnogorskog fudbalskog kluba, juče su na redovnoj Skupštini Lovćena donijeti zaključci u cilju daljeg napretka.

"Čestitam igračima, stručnom štabu i svima koji su pomogli da ervopski Lovćen postane naša realnost. Uvjeren sam da sjajni rezultati Lovćena u prethodnoj sezoni nijesu samo epizoda, već da će biti konstanta u narednim takmičarskim sezonama".

"Naša ambicija u predstojećoj sezoni 2014/2015. godine je jasna - želimo da Lovćen bude konkurentan u borbi za oba trofeja, i da u maju naredne godine izborimo novi plasman u neko od evropskih takmičenja", kazao je predsjednik Skupštine Lovćena i gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović.

Skupština je usvojila finansijski i izvještaj o radu i izmijenila Statut u dijelu pojednostavljenja izbora članova Izvršnog odbora. Za predsjednika IO imenovan je Ivan Vukmirović, sa skupštinskim zaduženjem da u narednim sedmicama kompletira upravu.

"Osvojili smo Kup i bili viceprvaci, publika se vratila na „Obilića poljanu” a cetinjske ulice su praznovale svaku značajniju utakmicu Lovćena. Cijelo Cetinje je uz najstariji klub. Rezultatski razvoj ispraćen je i u organizacionom dijelu. Sve zarade su isplaćene, obavljene pripreme u inostranstvu, renovirane su prostorije i poboljšani uslovi rada za mlađe kategorije".

"Na redu je izgradnja stadiona „Sveti Petar Cetinjski”, koji će biti od vitalnog značaja za dalji razvoj cetinjskog fudbala. Idejni projekat je urađen, u toku je izrada glavnog projekta a onda ćemo raspisati tender. Taj projekat realizujemo u saradnji sa Vladom i Fudbalskim savezom Crne Gore, a novi stadion zadovoljavaće kriterijume igranja međunarodnih utakmica na Cetinju", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: