Klubovi sa Krima igraju u trećoj ligi Rusije

Fudbalski savez Rusije (RFU) naveo je da će tri kluba sa Krima - Sevastopolj, Žemčužina sa Jalte i Tavrija iz Simferopolja igrati u trećoj ruskoj ligi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2014. 12:14h

Fudbalski klubovi sa Krima, poluostrva koje je pripojeno Rusiji, će ove sezone igrati u trećoj ruskoj ligi, saopšteno je danas.

Fudbalski savez Rusije (RFU) naveo je da će tri kluba sa Krima - Sevastopolj, Žemčužina sa Jalte i Tavrija iz Simferopolja igrati u trećoj ruskoj ligi.

Portparol Fudbalskog saveza Ukrajine Pavel Ternovoj rekao je agenciji Asošiejted pres da Rusija nema pravo da upravlja fudbalom na teritoriji koju Ukrajina smatra svojom i pozvao je Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) i Svjetsku fudbalsku federaciju (Fifa) da reaguju.

"Mi ne možemo da radimo posao Fife i Uefe. Nadamo se da će u bliskoj budućnosti te organizacije preduzeti odgovarajuće korake", rekao je on.

Upitan da li bi ruski savez mogao da bude kažnjen, Ternovoj je rekao da "Fudbalski savez Ukrajine ne želi da ruski fudbal bude uništen".

"Naša federacija želi pravdu i odsustvo politike u fudbalu, u Rusiji i na Krimu", rekao je on.

Član Izvršnog komiteta RFU Sergej Stepašin rekao je da su "moguće kazne za Savez" ako Rusija pokuša da uključi u svoje lige klubove sa Krima, ali da RFU "nema sumnje" da to treba da uradi.

On je dodao da RFU želi da ministar sporta Vitalij Mutko, koji je član Izvršnog komiteta Fifa, lobira kod predsjednika Fife Sepa Blatera o pitanju klubova sa Krima.

Bonus video: