Mornar u prvoj, Federal u Drugoj ligi

FSCG odlučio da umjesto Čelika Prvu ligu popuni barskim Mornarom, a Drugu, ulcinjskim Federalom
0 komentar(a)
Mornar, Foto: Anto Baković
Mornar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 31.07.2014. 15:02h

U Baru će se i ove sezone ponovo gledati i igrati prvoligaški fudbal-epilog je sjednice Odbora za hitna pitanja FSCG. Na taj način, Mornar je nakon odustajanja Čelika popunio upražnjeno mjesto u elitnom rangu.

Nema sumnje da klub koji po svojoj istoriji i tradiciji zaslužuje mjesto u ovom rangu takmičenja očekuje sezona prepuna uzbuđenja i neizvjesnosti. Barani su kasnije počeli sa pripremama, tim je uglavnom sačinjen od mladića iz sopstvenog pogona kojima je pridodato par iskusnih fudbalera, a najveći plus bi mogao biti iskusni i predani šef stručnog štaba Mladen Vukićević, koji je ipak ekipu pripremao za manje zatjevnije drugoligaško takmičenje.

"Drago nam je da će se u Baru ponovo igrati prvolighaški fudbal, iako smo svi pomalo iznenađeni ovakvim epilogom. Velika je razlika u takmičenju između dva ranga, ali ne bježimo od odgovornosti. Vrijedno smo radili sa snagama koje imamo na raspolaganju, ali su nam sada pojačanja ipak potrebna. Mada vremena je malo do starta šampionata. Razgovarao sam sa upravom kluba i očekujem pojačanja u ovih nekoliko dana", kazao je Vukićević.

I upravu Mornara, pretposljednje ekipe iz prethodne sezone u Prvoj ligi, je vijest iznenadila, ali su spremno dočekali lijepe vijesti iz crnogorske kuće fudbala. Cilj je opstanak u eliti, ali i želja da afirmišu nove igrače u predstojećoj polusezoni

"Malo je vremena za manevar, jer prvenstvo počinje za devet dana. Uvjereni smo, međutim, da sa postojećim kadrom uz par mogućih pojačanja možemo biti ravnopravan takmac u prvenstvu. Afirmaciju će steći domaći igrači, uz par iskusnijih povratnika u tim na čelu sa Vojvodićem, Graovcem, Jovančovim i Merdovićem. Bitno je da u predstojećoj polusezoni osvojimo što je više moguće bodova, a do tada će se vjerovatno i mnoge stvari iskristalisati", istakao je direktor Mornara Gavrilo Radulović.

Umjesto Mornara Drugu ligu će popuniti Federal iz Ulcinja, pobjednik Južne regije iz prethodne sezone.

Bonus video: