Tumbaković: U rangu smo Srbije i Rumunije

„Da bi ostvarili rezultat spremamo seno za nešto veće. Spremali smo se da pobijedimo u Rumuniji, na način koji bi nama odgovarao. Nismo uspjeli, pita se i protivnik. Litvanija nije u rangu Rumunije, idemo na pobjedu“, kazao je Tumbaković
72 pregleda 4 komentar(a)
reprezentacija trening tumbaković stojković, Foto: Savo Prelević
reprezentacija trening tumbaković stojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2018. 10:34h

Ljubiša Tumbaković sa dosta optimizma čeka sjutrašnji duel sa Litvanijom u drugom kolu Lige nacija.

Nakon remija u Ploeštiju, ostvarenog u oslabljenom sastavu, ponovio je:

„Nismo podređeni u odnosu na Srbiju i Rumuniju, zašto bismo bili“.

To znači da je Crna Gora bolja od Litvanije.

„Treba da pobijedimo Litvaniju, sa ovim kvalitetom koji imamo. Uvijek dobar rezultat popravi raspoloženje i daje vjetar u leđa. Ali, to je samo mali korak ka cilju, vidjećemo poslije šeste utakmice. U ovom takmičenju svaka utakmica ima svoju težinu, malo ih je... Litvanija se nameće kao moranje, što nije dobro, ali ako se budemo ponašali onako kako znamo i kako možemo imamo pravo da vjerujemo u pozitivan rezultat“.

Teren pod Goricom je u lošem stanju...

„Ispada da odmah tražimo alibi, ili kako njima tako nama. Istina je da ekipi koja gradi igru odgovara dobar teren. Informacije su da je bolji nego što je bio. Bio sam razočaran prošle subote, kada sam gledao utakmici Budućnost – Petrovac“.

Postoji li imperativ pobjede...

„Spremali smo se da pobijedimo i u Rumuniji, na način koji bi nama odgovarao. Nismo uspjeli, pita se i protivnik. Litvanija nije u rangu Rumunije, idemo na pobjedu. Oni su kod kuće sa Srbijom igrali zatvoreno, Srbija imala i promašila šanse, a oni mogli da da dođu do rezultata“, kazao je Tumbaković.

„Pokušavam da razmišljam kako razmišlja njihov trener. Oni imaju kvalitet, ali ne kao mi, možda će pokušati da izađu otvorenije. Ali, vidjećemo...“

Dobra vijest je da se Marko Janković oporavio, ali od napadača Tumbaković ima samo Bećiraja...

„Problemi koji nas prate, sad smo došli u situaciju da u napadu imamo samo Bećiraja. Napravićemo model, koji nam odgovara da bi ostvarili cilj. Vidjećemo sjutra koliko smo usjeli“.

Remi u Rumuniji je, kaže, satisfakcija za dvoipogodišnji rad...

„Od početka sam imao stavove koje sam postavio u vođenju i biranju ekipe. Pokazala je ova ekipa da je posljedica dobre selekcije. Ne želim da podignem sebe, već momke koje smo selektirali i sa kojima smo radili.

Kada smo pogledali utakmicu nije bilo kao da smo se izborili za bod, već smo pokazali kvalitet. Grupa igrača sluša pta se od njih traži, a sprovodi ono što radimo dvije i po godine“.

Bonus video: