Pelegrini: Jovetić, pa šta pričam sve vrijeme

"Jovetić je konačno zdrav i spreman i ako nastavi u ovom ritmu biće ključni igrač Sitija", smatra Pelegrini
4 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Beta AP
Manuel Pelegrini, Foto: Beta AP
Ažurirano: 31.07.2014. 13:43h

Mediji ne prestaju da bruje o igrama i učinku Stevana Jovetića, i to isti oni koji su bili najglasniji u kritikama crnogorskog napadača. I dok su novinari selili Jovetića, od Juventusa u Inter, koji je doduše i poslao pregovaračlki tim na Ostrvo, trener prvaka Engleske, Manuel Pelegrini nije ni pomislio da ga se odrekne. Nakon dva gola i asistencije u pobjedi nad Milanom u turneji po Americi, Jovetić je dao oba gola (2:2) u porazu od Liverpula na penale na "Njujork jenki" stadionu.

"Šta sam vam rekao, šta sam vam pričao sve vrijeme. Jovetić je važan igrač za naš tim i danas je samo pokazao šta zaista može. Prethodne sezone je kuburio sa brojnim povredama koej mu nijesu dozvolile da se prikaže u pravom svijetlu. Sada je konačno zdrav i spreman i ako nastavi u ovom ritmu biće ključni igrač Sitija. Samo da izbjegne povrede i upotpunosti će opravdati dolazak", likovao je Pelegrini.

I 24-godišnji Podgoričanin ima istu želju.

"Odigrali smo dobro protiv sjajanog tima kakav je Liverpul. Na nesreću, izgubili smo na penale, ali nas ohrabruje podatak da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji. Podižemo formu za start sezone a ja sam srećan i zadovoljan svojim igrama. Za napadača je, uostalom, najvažnije da postiže golove i nadam se da ću nastaviti niz. Treniram izuzetno naporno kako bih maksimalno pripremljen ušao u novu sezonu i samo se nadam da će me konačno zaobići povrede", kazao je Jovetić.

Bonus video: