Suares u Lozani 8. avgusta

Suares pozvan da svjedoči zbog ugriza u rame Đorđa Kjelinija 24. juna na utakmici Italija - Urugvaj
0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.07.2014. 10:52h

Urugvajac Luzis Suares obavezan je da se u pratnji advokata pojavi pred Sportskim sudom u Lozani (CAS) na ročištu 8. avgusta. Napadaču Barselone i urugvajske selekcije, Suaresu, Fifa je izrekla kaznu od devet mečeva zabrane igranja u nacionalnom dresu, ali i četvoromjesečnu suspenziju u fudbalu. Barselona se CAS-u žalila na odluku disciplinske komisije Fifa na dio kazne koji se odnosi na rok bavljenja fudbalom svog skupog pojačanja.

CAS je pozvao napadača za iskaz povodom njegovog ugriza u rame italijanskog defanzivca Đorđa Kjelinija u meču Urugvaj - Italija 24. juna na Mundijalu u Brazilu.

Suares je pred sedmočlanom komisijom Fifa odbacio navode o namjernom ugrizu, smatrajući da je ono proizašlo kao splet okolnosti njegovog gubitka ravnoteže i žestokog udara u rame Kjelinija. Kao potvrdu te tvrdnje Suares je naveo i da je zaradio masnicu ispod lijevog oka! Fifa mu nije povjerovala, jer je to bio treći slučaj ugriza u karijeri sjajnog napadača.

Ipak, prema izvorima iz CAS-a, koje je tokom ovog mjeseca iznio Goal.com, velike su šanse da će Barselona dobiti rat sa Fifa.

Bonus video: