Radojičić: Želimo trofeje

To je povratak Radojičića na stadion pod Goricom, jer je u sezoni 1997/1998. igrao za „plave”.
155 pregleda 16 komentar(a)
Dragan Radojičić, Foto: Boris Pejović
Dragan Radojičić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.07.2014. 18:40h

Budućnost je deset dana prije početka prvenstva predstavila novog trenera, Dragana Radojičića, i stručni štab u kojem je novo ime poznato svim crnogorskim fudbalskim zaljubljenicima, Srđan Radonjić.Za razliku od prve godine mandata, uprava “plavih” je uz novi stručni štab proklamovala i jasne ciljeve - borbu za trofeje i godinu početka dominacije Budućnosti u crnogorskom fudbalu.Predjsednik Budućnosti Bojan Šarkić i sportski direktor Nikola-Nino Jovanović, predstavili su juče medijima stručnjake od kojih će zavisiti ciljevi Budućnosti. Uz Radojičića i trenera napadača Radonjića u stručnom štabu biće i uspješan tandem trenera iz finiša prethodne sezone, Goran Perišić i trener golmana Zoran Banović, ali i Kemal Idrizović, stručnjak za fizičku pripremu." Budućnost je klub sa najambicioznijim projektom u regionu i zato sam prihvatio izazov. Volim nove, ambiciozne izazove, koji me prate za ove tri i po godine rada sa crnogorskim klubovima. Tačno je da sam došao kao trener u finišu priprema ekipe za novu sezonu i za deset dana se ne obećava čudo, ali sam savršeno upoznat, pošto sam dobio izvještaje trenera koiji su radili sa ekipom i vodili je u evropskim utakmicama. Nenad Vukčević je sjajno radio i mlade igrače doveo na zavidan prvoligaški nivo, to je nastavio Perišić, koji je imao sjajne rezultate u finišu prethodne sezone i izveo je Budućnost u Evropu. Ja sam donio par novih ideja, koje ćemo pokušati da realizujemo u što kraćem roku. U prethodne dvije sezone sam sa Sutjeskom osvojio titule prvaka, a u tome mi je kao igrač i prije svega prijatelj Radonjić puno pomogao. Sada isto očekujem u novoj ulozi rada sa napadačima, koji moraju biti moderni, a vrijeme šefovanja je prošlo i moj trenerski tim će saslušati predloge i zajednički odlučivati", kazao je Radojičić.Budućnost u prethodnoj sezoni nije imala rezultatski imperativ, jer je prvenstveni cilj kluba bio razvoj i afirmacija mladih igrača. Budućnost je prethodnu sezonu završila na četvrtom mjestu a sada “plavi” žele ne stepenicu, nego nekoliko njih naviše. "Ne plaši me taj zadatak, štaviše, inspirišu me novi izazovi. Pogotovo što kao igrač u “plavom” dresu u sezoni '97/98. godine nijesam bio na svom nivou. Sada želim da se odužim. Uprava je proklamovala borbu za trofeje, a moj moto je ostao isti i svi će morati da bespoštedno rade i da se Budućnost pita u crnogorskom fudbalu, obećao je Radojičić. A od ekipe Sutjeske, koja se prije tri sezone borila za opstanak, Radojičić je napravio dvostrukog uzastopnog prvaka."Sutjesku sam napustio nadajući se odlasku u inostranstvo. Tražio sam novi izazov vani, ali to se nije ostvarilo. U svakom slučaju Sutjeska je u organizacionom pogledu izrasla u jak klub, koji se pojačao i napravio najjaču ekipu u Crnoj Gori. Budućnost treba da odgovori", zaključio je Radojičić.

Šarkić: Bez duga krećemo u novu sezonu

"Ova uprava je ostvarila obećano prošle godine, a sada idemo u drugu fazu razvoja kluba - borbu za trofeje. Prošlogodišnji cilj bio je afirmacija naših mladih igrača i izlazak u Evropu, i samo su nas odlazak Igora Burzanovića i povreda Marka Ćetkovića spriječile da premašimo prvobitne ciljeve i uključimo se u borbu za titulu. Sada želimo korak više i borbu za trofeje, a uz mlade igrače koje smo afirmisali to je izazov i za osam pojačanja, trenere i upravu. Tačno je da nam je teško pao rastanak sa pet igrača iz prošle sezone, ali od emocija je važnija realnost da su navijači i klub - Budućnost. Svim igračima je isplaćena svaka plata, premija, nagrada, iako smo prije godinu naslijedili šest neisplaćenih zarada. Budućnost traži generalnog sponzora, a sigurno je da ćemo za četiri utakimice u kvalifikacijama za Liogu Evrope od Uefe dobiti 270 hiljada eura. Pred trenerima je i težak zadatak rada sa većom grupom igrača, jer je neophodno treninzima priključiti talente iz mlađih kategorija. Planiramo da u cilju razvoja mladih igrača igramo regionalnu ligu. U toj bi se ekipi pripremali i igrači koji su pauzirali zbog povreda", rekao je Bojan Šarkić, predsjednik Budućnosti

Jovanović: Nema više opravdanja

Sportski direktor Nikola - Nino Jovanović je bez uvijanja naglasio šta je cilj Budućnosti."Traže se uspjesi i igra koja će da vrati publiku na teren. To je cilj ka kojem moramo ići ne zapostavljaući naše mlade igrače. Želimo rezultate i mjesto Budućnosti koje joj pripada - predvodnik crnogorskog fudbala, ali se pri tome ne odričemo podmlađivanja. Cilj je jasan i borićemo se za uspjeh svim sredstvima. Ne želimo da ponavljamo fraze i opravdanja, tipa- podmladili smo ekipu na uštrb rezultata. Mjesto Budućnosti je vrh crnogorskog fudbala i postojaće jedinstvo struke i uprave u tom cilju. Treneri će imati bezrezervnu podršku čak i ako bude perioda rezultatske krize. Želimo uspjeh ovog tima na duži rok, a istovremeno moramo selektirati i trenere. Perišićev rezultat i rad se mora uvažavati, a to je bitno za njegovo dalje usavršavanje. Čak šest igrača mlađih od 19 godina smo licencirali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a u prethodnoj godini od njihovopg talenta smo izvukli maksimum. Sada dolaze supertalentovane još mlađe generacije, i recimo Marko Burzanović je '98. godište i treba ga sačuvati i izbrusiti biser. Ako uspijemo, završili smo posao. Moramo imati bazu kvalitetnih mladih igrača", istakao je Jovanović.

Bonus video: