Ronaldinjo slobodan, vraća se u Evropu?

Ronaldinjo je slobodan i mogao bi - u Evropu, gdje postoje mnogi klubovi koji bi, makar zbog marketinga, ali i neospornih fudbalskih kvaliteta, doveli ovu super-atrakciju od fudbalera
0 komentar(a)
Ronaldinjo, Foto: Beta/AP
Ronaldinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.07.2014. 09:16h

Dobitnik Zlatne lopte "Frans fudbala" za najboljeg svjetskog fudbalera u 2005. godini, Ronaldinjo, napustio je brazilski Atletiko Mineiro pet mjeseci prije isteka ugovora.

Do prekida saranje je došlo nakon sastanka 34-godišnjeg fudbalera, predsjednika kluba Alešandrea Kalila i Ronaldinjovog brata i menadžera, Roberta de Asisa.

Ronaldinjo je slobodan i mogao bi - u Evropu, gdje postoje mnogi klubovi koji bi, makar zbog marketinga, ali i neospornih fudbalskih kvaliteta, doveli ovu super-atrakciju od fudbalera.

"Igraće Ronaldinjo do 42. godine. U srijedu će objaviti koji mu je naredni klub", rekao je Roberto de Asis.

Mediji u Južnoj Americi pišu da Ronaldinjo kuca na vrata Argentine, konkretno Boke juniors, što bi bio poseban transfer.

U Evropu je stigao 2001, kada je iz Gremija prešao u Pari Sen Žermen.

Sa Barselonom je osvojio Ligu šampiona 2006, u toj i prethodnoj sezoni je bio prvak Španije, a titulu je osvojio i u Italiji, sa Milanom.

U Brazil se vratio 2011, i to u Flamengo, a godinu kasnije napustio je taj klub zbog sukoba oko isplate. U Atletiko Mineiru je na 88 mečeva postigao 28 golova, a prošle srijede po posljednji put je nastupio za tu ekipu.

Bonus video: