Vučinić uživa u Abu Dabiju

Vučinić, koji je zadužio devetku, ima zadatak da približi Al Džaziru neprikosnovenom Al Ahliju, koji je prošle sezone ubjedljivo osvojio titulu
6 komentar(a)
Vučinić, Foto: Tutosport
Vučinić, Foto: Tutosport
Ažurirano: 28.07.2014. 19:31h

"Juve je sada daleko. Mirko Vučinić je navukao arapski osmjeh".

Tako torinski "Tutosport" izvještava o prvim danima crnogorskog napadača u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u novom klubu - Al Džaziri iz Abu Dabija.

Sve je ilustrovano fotografijom na kojoj trostruki šampion Italije sa Juventusom uz širok osmjeh pozira sa saigračima.

Vučinić je početkom jula kompletirao iznenađujući, gotovo senzacionalan, ali finansijski izuzetno unosan transfer u Al Džaziru. Klub iz Emirata platio je šest miliona eura Juventusu, dok će Vučiniću za dvije sezone pripasti ukupno 10 miliona.

Najpoznatiji Vučinićevi saigrači su nekadašnji krilni vezista Frajburga, Hamburgera i Rena Džonatan Pitrojpa, bivši špic Borusije, Verdera i Valensije Nelson Valdes, kao i prošlogodišnji vezista Anžija, Brazilac Jusilej. Trener je takođe poznat - Erik Gerec, bivši selektor Belgije.

Vučinić, koji je zadužio devetku, ima zadatak da približi Al Džaziru neprikosnovenom Al Ahliju, koji je prošle sezone ubjedljivo osvojio titulu (Al Džazira je bila treća).

Kapiten crnogorske reprezentacije pokušaće i na listi strijelaca da ugrozi kapitena Gane Asamou Đana, koji je noseći dres sedmoplasiranog Al Aina prošle godine postigao 28 golova.

Zanimljivo društvo i konkurencija. Prvenstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata počinje 15. septembra.

Bonus video: