Konačno dobre vijesti: Janković spreman za Litvance

Neigranjem suspendovanog Mugoše, pojavio se problem sa napadačima, gdje već nema Jovetića i Đorđevića, dok Bećiraj nekoliko mjeseci nije igrao u klubu. Tumbaković neće nikog pozivati naknadno
6 komentar(a)
Marko Janković Crna Gora Turska, Foto: Filip Roganović
Marko Janković Crna Gora Turska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.09.2018. 18:35h

Stefan Mugoša je dobio crveni karton u Rumuniji i tako se pridružio Stevanu Jovetiću, Adamu Marušiću, Marku Vešoviću i Luki Đorđeviću, za koje se odranije znalo da neće igrati protiv Litvanije.

U moru hendikepa, konačno jedna dobra vijest - Marko Janković, vezista Partizana, ušao je u puni trenažni proces i trebalo bi da bude spreman da pomogne reprezentaciji Crne Gore u ponedjeljak protiv Litvanije pod Goricom, u 2. kolu Lige nacija.

"Janković je ušao u normalan trenažni proces i nadamo se da će biti na raspolaganju za duel sa Litvanijom", kazao je Aleksandar Janković, pomoćnik Ljubiše Tumbakovića.

Neigranjem Mugoše, pojavio se problem sa napadačima, gdje već nema Jovetića i Đorđevića, dok Bećiraj nekoliko mjeseci nije igrao u klubu.

Crna Gora, međutim, ima spremne varijante, a Tumbaković neće slati dodatne pozive.

"Kada smo se pripremali za ove dva meča, odlučili smo se za 27 igrača. Zbog pravila Uefe i cjelokupnog ambijenta koji pravimo nećemo sada nikoga zvati naknadno. Ovo je proces koji traje duži vremenski period i teško da bi za dan ili dva nekoga mogli da prilagodimo zahtjevima koje prvenstveno ima selektor Tumbaković. Imamo Bećiraja, ali fudbalska taktika je takva da uvijek postoje različite opcije. Mi upravo razmišljamo na taj način i iskreno se nadam da ćemo uspjeti da ostvarimo ono što želimo od naredne utakmice", kazao je Janković.

Bonus video: