Van Galova pravila: Igrači mogu da komuniciraju samo na engleskom

"Da, engleski je jedini jezik koji smijemo da upotrebljavamo na treninzima", otkrio je Huan Mata.
0 komentar(a)
Van Gal, Foto: Beta/AP
Van Gal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.07.2014. 15:36h

Luj van Gal je trener-inovator, jedna od najneobičnijih figura u evropskom fudbalu.

Preuzeo je Mančester junajred prije samo dvije sedmice, a engleski mediji već naširoko pišu o promjenama koje je donio na „Old traford”.

One zanimljivo, nisu vezane samo za teren. Tako je obavezna komunikacija na engleskom prvo prvilo koje je „poručnik” ispisao fudbalerima.

"Da, engleski je jedini jezik koji smijemo da upotrebljavamo na treninzima", otkrio je BBC-ju vezista Junajteda Huan Mata.

Engleski u Engleskoj? Ništa neobično, dok se ne pogledaju zemlje iz kojih dolaze fudbaleri „đavola” - Španija, Portugal, Urugvaj, Ekvador, Brazil, Čile, Meksiko... Ima tu i novih igrača, poput Erere koji je došao iz Atletik Bilbaa, ali je Van Gal nemilosrdan - svi moraju da nauče jezik po ubrzanoj proceduri.

“Đavoli”, inače, već uvježbavaju sistem 4-3-3, koji je Van Gal doveo iz Holandije.

"Igramo u novom sistemu. Ne znam koliko će nam trebati vremena da se prilagodimo - možda mjesec, možda dva, ali je najvažnije da vjerujemo u ono što radimo - dodao je španski fudbaler.

I malo o Van Galovom odnosu sa fudbalerima...

"On je nevjerovatno iskren čovjek. Razgovara sa svim fudbalerima - licem u lice, nema sakrivanja. Mislim da je to perfektan metod - zaključio je Mata.

Junajted je sinoć u prijateljskom meču u Denveru savladao Romu sa 3:2. Na poluvremenu je bilo čak 3:0, golovima Runija (dva) i Mate.

Holanđanin, međutim, nije bio zadovoljan:

"Rezultatom jesam, ali igrom ne. Moramo da budemo mnogo, mnogo bolji, naročito u pasu".

Bonus video: