Sudija "masakrirao" Rostov i Božovića

CSKA nakon preokreta slavio sa 3:1, nakon što su Rostovu u istom minutu isključena dva fudbalera! Ruski mediji se pitaju je li to posljedica rata koji se ovih dana vodi na relaciji Rostov - FS Rusije
3 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Www.fc-rostov.ru
Miodrag Božović Grof, Foto: Www.fc-rostov.ru
Ažurirano: 26.07.2014. 21:31h

Utakmicu koja je već podigla mnogo prašine u Rusiji odigrali su CSKA i Rostov crnogorskog trenera Miodraga Božovića, juče u Krasnodaru u finalu Superkupa Rusije.

Moskovljani su dobili sa 3:1 nakon što su u istom minutu, kod rezultata 1:1, dobili dva igrača više!

Nestvarne scene na stadionu Kubana odigrale su se u 62. minutu, kada je Gackan dobio drugi žuti karton zbog faula, a Kanga direktan crveni zbog prigovora!

Rostov je vodio na poluvremenu golom Hrvoja Milića u 37. minutu, izjednačio je Šveđanin Vernblum u 56.

A onda, sa dva igrača više, „armejcima” nije bilo teško da golovima Zorana Tošića u 74. i Dumbije u 80. minutu na titulu šampiona Rusije pridodaju pehar za osvojeni Superkup.

"Ne želim da mislim da je sudija kriv. On je donio odluke koje je donio, a možda su mu i moji igrači pomogli u tome. Crveni kartoni su „ubili” utakmicu, sa osmoricom u polju nismo mogli da se nosimo sa moćnom ekipom kakva je CSKA", prokomentarisao je Božović.

Slučajno ili ne, dva crvena kartona u jednom minutu igračima Rostova nadovezala su se na pravi rat koji se ovih dana vodi između čelnika kluba sa Dona i Fudbalskog saveza Rusije.

RFS je krajem maja oduzeo Rostovu licencu za nastup u Ligi Evrope i dodijelio je najpopularnijem ruskom klubu, Spartaku iz Moskve. Sud za sportsku arbitražu u Lozani ( CAS) potom je poništio odluku RFS-a i vratio Rostovu licencu, ali tu nije kraj - čelnici Saveza poslali su novu dokumentaciju Uefi i CAS-u kako bi vratili Spartak u LE i eliminisali Rostov.

Finalu Kupa prisustvovao je predsjednik RFS-a Nikolaj Tolstih, “Sport-ekspres” piše da je na poluvremenu ulazio u svlačionicu!

Bonus video: