Tomković: Zaostatak je bio prevelik...

"Da smo imali bolji rezultat u prvom meču, moglo je svašta da se dogodi u revanšu", kaže Tomković
3 komentar(a)
Tomković, Foto: AC Omonoia Nicosia (Official)
Tomković, Foto: AC Omonoia Nicosia (Official)
Ažurirano: 26.07.2014. 12:02h

Fudbaleri Budućnosti zadovoljni su se vratili sa Kipra, nakon 0:0 protiv Omonije, iako su završili misiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Razlog zadovoljstva leži u tome što su u Nikoziju otputovali preželjani, poslije glatkog poraza u Nikšiću (2:0), maltene bez ikakvih izgleda da naprave senzaciju i plasiraju se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iz pozicije totalnih autsajdera, momci Gorana Perišića odigrali su dobrih 90 minuta, imali su nekoliko izvrsnih šansi, bili su čak bliži pobjedi od domaćina. Čak su po završetku predstave ispraćeni aplauzima od strane 11 hiljada domaćih navijača na „GSP areni”.

Zato je nula u Nikoziji - pozitivna nula...

"Nažalost, duel u Nikšiću odredio je konačnog pobjednika. Da smo imali bolji rezultat u prvom meču, moglo je svašta da se dogodi u u revanšu. Ovako, nismo imali snage da napravimo preokret, zaostatak od 2:0 bio je prevelik, naročito u gostima protiv jako iskusne ekipe. Odigrali smo dobro u Nikoziji, bili smo bolji od domaćina. Pružili smo maksimum i mislim da je to dobro izlgedalo", kaže kapiten Mihailo Tomković.

Još nešto je Podgoričanima nedostajalo za senzaciju...

"Omonija je bolja ekipa od nas, ali nije toliko ispred. Da smo imali nekoliko iskusnijih igrača, šanse da prođemo dalje bile bi nam neuporedivo veće", dodaje Tomković.

Dva meča sa Omonijom dosta će značiti mladom podgoričkom timu, a ne treba zaboraviti ni dvije utakmice sa Folgorom iz San Marina. “Plavi” su ovog ljeta ipak prošli jedno kolo, bez obzira na kvalitet protivnika.

"Nećemo da žalimo, okrećemo se prvenstvu. Mlada smo ekipa i ovakce utakmice mogu samo da nas ojačaju", zaključio je Tomković.

Izgubljen prtljag, čeka se Radojičić

Fudbaleri Budućnosti vratili su se juče sa Kipra preko Beograda, ali većina od njih praznih ruku - prtljag je, naime, zagubljen gotovo svim igračima i članovima ekspedicije. Bolje reći - ostao je na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu.

Ne bi bilo ništa neuobičajeno da se isto nije dogodilo i fudbalerima Omonije kada su prošle sedmice iz Nikozije, takođe preko Beograda, doputovali u Podgoricu. U pitanju je bio isti let, „Er Srbije”.

Podgoričani su, bez obzira na ove nelagodnosti, zadovolji izdanjem na Kipru, a sada se okreću domaćim obavezama.

Najvjerovatnije sa novim trenerom, Draganom Radojičićem, kako smo već pisali. Jučerašnji dan nije donio potvrdu angažmana, ali kako saznajemo, samo je pitanje trenutka da će se sastati čelnici „plavih” i imenovati novog trenera.

Bonus video: