Čudno: Pinto i Pekerman napustili selektorske klupe

Da li su, u stvari, ove ostavke povezane i da li Kolumbija želi da šansu pruži domaćem treneru, 61-godišnjem Pintu
0 komentar(a)
Pekerman, Foto: Beta/AP
Pekerman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.07.2014. 18:48h

Samo nekoliko sati nakon što je ESPN objavio da je jedan od najboljih selektora 20. Mundijala, Kolumbijac Horhe Luis Pinto napustio selekciju Kostarike, koju je doveo do istorijskog uspjeha - izgubljenog četvrtfinala na penale od Holandije, klupu selekcije Kolumbije iznenada je napustio Argentinac Hose Pekerman.

To je objavio RCN radio, a 64-godišnji Pekerman je od 5. januara 2012. godine sa selekcijom Kolumbije ostvario njene najbolje rezultate u istoriji. I Kolumbija je ispala u četvrtfinalu Mundijala od Brazila.

Pekerman je u ostavci naglasio da mu je potrebna godina poauze, kako bi više vremena proveo sa porodicom u Argentini.

Da li su, u stvari, ove ostavke povezane i da li Kolumbija želi da šansu pruži domaćem treneru, 61-godišnjem Pintu?! Pekermana je Kolumbija plaćala milion i 200 hiljada eura godišnje, dok je Pinto u Kostariki zarađivao četiri puta manje.

U svakom slučaju oba trenera se u zemljama koje su vodili na 20. Mundijalu, doživljavaju kao veliki heroji. Da Pekerman ostane selektor odmnah nakon eliminacije insistirao je i predsjednik Kolumbije, dok o popularnosti Pinta u Kostariki ne treba trošiti riječi.

Bonus video: