opet u Kuvajtu

Radulović sa Al Džahrom želi korak više nego sa Kazmom

"Liga je dosta ujednačenog kvaliteta a favoriti su najtrofejniji klubovi FK Kuvajt, Al Arabi i Kacija, koju su svojevremeno vodili Miljan Miljanić i Skolari", kaže Radulović
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2014. 11:29h

Miodrag Radulović je trener sa najboljim prosjekom u crnogorskom klupskom fudbalu - jedna sezona, jedna titula - a uskoro će početi svoju drugu sezonu u Kuvajtu.

Nakon Kazme, koju je vodio 2012. godine, od nedavno je na kormilu Al Džahre...

"Nakon dvije godine, ponovo sam u Kuvajtu, što je potvrda da ovdje cijene moj rad. Kazmu sam ostavio na 4. poziciji u prvenstvu i u polufinalu Kupa Princa i to je očigledno bila dobra preporuka", kaže Radulović.

Al Džahra, klub sa neobičnim nadimkom („sinovi mučenika”), jednom je bio šampion Kuvajta, 1990. godine.

"Al Džahra je klub iz istoimenog dijela Kuvajt sitija, grada koji ima 400 hiljada stanovnika. Prošlu sezonu završili su na 3. poziciji, a ambiciozna uprava želi ove sezone da napravi korak više. Igraćemo u Ligi Azije, takmičenju analognom Ligi Evrope, kao i u Kupu Zaliva. Želimo dobar rezultat, iako smo najmlađa ekipa u ligi. Od stranaca sam zatekao Brazilce Vinicijusa i Nina, a ja sam doveo Tijaga Salesa - takođe Brazilca sa kojim sam sarađivao u Kazmi".

U stručnom štabu uz Radulovića je i Srđan-Lido Kljajević, kao i Milić Ćurčić.

"Liga je dosta ujednačenog kvaliteta a favoriti su najtrofejniji klubovi FK Kuvajt, Al Arabi i Kacija, koju su svojevremeno vodili Miljan Miljanić i Skolari", dodaje Radulović.

U Kuvajtu je trenutno aktuelna - borba sa visokim temperaturama.

"Mnogo je vruće, naročito u ovo doba godine, a spas pronalazimo noću - treninzi obično počinju oko 21 sat. Uskoro ćemo na pripreme, u Tursku ili Jordan", zaključuje Radulović.

Preporučujemo za Vas