Flavio prvo pojačanje za Radojičića

"Obavili smo razgovore sa Flavijom i vjerujemo da smo blizu dogovora", kaže Nikola Jovanović, sportski direktor Budućnosti
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2014. 16:32h

Nikšićanin Dragan-Gaga Radojičić biće u petak ili subotu predstavljen kao novi trener Budućnosti, a zajedno sa njim stižu i fudbaleri koji su bili uslov njegovog dolaska pod Goricu.

Prvi od njih je Brazilac Flavio - igrač Budućnosti iz šampionske sezone 2011/12, kao i sezone 2012/13. u kojoj su Podgoričani osvojili Kup.

Flavio je za dvije godine odigrao 56 utakmica za Budućnost i postigao šest golova, a dobre partije pod Goricom preporučile su ga azerbejdžanskom Bakuu, gdje je proveo prošlu sezonu.

Sada se vraća na Balkan, spominjao se splitski Hajduk, ali je Budućnost najbliža opcija.

"Obavili smo razgovore sa Flavijom i vjerujemo da smo blizu dogovora. On će se najkasnije u nedjelju izjasniti o našoj ponudi. Nadamo se da će odgovor biti pozitivan. Želim da istaknem da je pokazao izuzetnu korektnost u razgovorima i njegovu poruku da je Budućnost jedini klub čiji bi nosio dres u Crnoj Gori. U pitanju je pravi profesionalac koji bi nam jako dobro došao", kazao je sportski direktor Budućnosti Nikola Jovanović.

Flavio je prvo u nizu (potencijalnih) pojačanja za narednu sezonu i za novog trenera. Podgoričani žele Nikolu Vukčevića u defanzivi, Mirka Raičevića u veznom redu i Admira Adrovića u napadu.

Sve su u pitanju fudbaleri koji su nekada nosili dres podgoričkog kluba, ali u različitim generacijama. Raičević je igrao SCG ligu i bio je kapiten kada je Budućnost osvojila prvu titulu u Crnoj Gori, 2008. godine. Tada se afirmisao i Nikola Vukčević, koji je pod Goricom igrao do 2011, a Adrović je stupio na scenu sezonu kasnije, kada je dva puta zaredom bio prvi strijelac lige.

Dragan Radojičić, gotovo je izvjesno, preuzeće Budućnost i pokušati da sa Podgoričanima uradi ono što je u dvije minule sezone uspio sa Sutjeskom, da osvoji titulu šampiona.

Podgoričani će sjutra, na čelu sa još uvijek aktuelnim trenerom Goranom Perišićem, odigrati protiv Omonije u Nikoziji revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Nema nade u prolaz, jer je Budućnost protiv mnogo kvalitetnijeg rivala prvi meč prije šest dana u Nikšiću izgubila 2:0.

Perišić bi, kako sada stvari stoje, trebalo da ostane u stručnom štabu Radojičića.

Galerija

Bonus video: