Predstavljen pred 35.000 navijača: Hames za supersonični Real

"Ovo je dan koji sam sanjao, ali moji snovi tek počinju da se ostvaruju, jer sam došao u klub koji su mnogi asovi
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2014. 22:58h

Hames Rodrigez je, nakon Mundijala, postao superstar, a takvim igračima, posljednjih godina, mjesto je samo u Realu.

„Kraljevski klub” predstavio je novu perlu, novo glamurozno i skupocjeno pojačanje, vrijedno 80 miliona eura.

Preko 30 hiljada „merengesa” dočekalo je 23-godišnjeg Kolumbijca, koji je na Bernabeuu ponosno obukao dres sa brojem 10.

"Ovo je dan koji sam sanjao, ali moji snovi tek počinju da se ostvaruju, jer sam došao u klub koji su proslavili Raul, Zidan, Kristijano i mnogi drugi asovi. Nadam se da ću navijačima pružiti mnogo razloga za slavlje i da ćemo se radovati brojnim trofejima", rekao je Rodriges, koji je potpisao ugovor na šest godina, tokom kojih bi trebalo da zaradi 30 miliona eura.

Rodriges je tek treći Kolumbijac u Realu (Fredi Rinkon i Edvin Kongo nisu ostavili dublji trag), ali je veza Kolumbije i Reala neraskidiva.

Iz te zemlje stigao je jedan od najvećih asova madridskog kluba - nedavno preminuli Alfredo di Stefano došao je u Real iz Milionariosa iz Bogote, prije 61 godinu.

"Mi nikada ne zaboravljamo to što nam je Kolumbija, na posredan način, dala jednog od naših najvećih igrača, čovjeka koji je promijenio istoriju Reala i fudbala. Zato mi je posebno zadovoljstvo što je Hames postao naš", rekao je predsjednik Reala Florentino Peres.

Rodriges je zablistao na Mundijalu, bio je najbolji strijelac i strijelac najljepšeg gola. On je, međutim, u Brazilu samo nadogradio imidž jednog od najvećih talenata svjetskog fudbala, koji je stekao za tri sezone u Portu. Njegov put do Reala vodio je preko Monaka, u kome je igrao prošle sezone. Monako ga je platio 45 miliona, a zaradio skoro duplo više...

"Nismo željeli da prodamo Hamesa, ali smo zajednički zaključili da je ovo najbolje rješenje. Ponosni smo što smo mu pomogli da razvije svoj talenat i što smo dio jednog od najznačajnijih transfera u istoriji fudbala", rekao je potpredsjednik Monaka Vadim Vasiljev.

Rodriges će se saigračima pridružiti 1. avgusta, a poruku dobrodošlice poslao mu je Geret Bejl, zvijezda prošlogodišnjeg prelaznog roka, koji je na svom Tviter profilu napisao:

„Još jedan veliki igrač je došao u Real. Dobro došao, Hames. Uživaj u današnjem danu“!

Ronaldo, Bejl, Rodriges, Di Marija (ako ostane), Benzema, Kros - biće to, po svemu sudeći, Real za uživanje.

Rodrigesov transfer nije najveći ovog ljeta. Zvanična cifra, doduše, nije objavljena, ali svi mediji su objavili da je obeštećenje iznosilo 80 miliona eura.

To, međutim, nije rekord ovog ljeta – Barselona je Liverpulu za Luisa Suareza platila milion više.

Od pet najvećih transfera svih vremena čak četiri je napravio Real, a niz je prekinuo upravo Suares.

Galerija

Bonus video: