Šerif ponovo ubjedljiv protiv Sutjeske

Sutjeska je danas u Nikšiću, u revanš meču, poražena od moldavskog Šerifa 3:0 (2:0)
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2014. 18:02h

U revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Sutjeske ubjedljivo su poraženi od moldavskog Šerifa, koji je još jednom potvrdio da je neuporedivo bolji tim.

Moldavska „legija stranaca” relativno brzo je postigla prvi gol i otklonila sve dileme, ako su uopše i postojale nakon 2:0 u Tiraspolu prije sedam dana.

Nikšićani su čak i sami olakšali posao Moldavcima u revanšu, jer su punih 80 minuta imali igrača manje na terenu, zbog isključenja Vujovića.

Igrač više, plus velika razlika u kvalitetu - dovoljno za lakši trening izabranika Vječeslava Rusnaka.

Nije moglo da počne gore za Sutjesku, prvu priliku na utakmici Šerif je materijalizovao u 5. minutu - skraćeni korner sa desne strane odlično je izveo Kadu, na drugoj stativi Moreira je spustio loptu za Bensona koji je poslao iza leđa Janjuševića.

Entuzijazam je splasnuo i na terenu i tribinama, iako je Sutjeska samo minut kasnije umalo izjednačila na 1:1 preko Vujovića...

Osim rezultatske prednosti, gosti su od 11. minuta imali i brojčanu, kada je Vujović nakon oštrog starta nad Metouom zasluženo zaradio crveni karton.

Opravdano isključen: Goran Vujović ide u svlačionicu

U 26. minutu Sutjeska je imala još jednu šansu, i to najveću, kada je šut Igumanovića u situaciji „jedan na jedan” Degra krajnjim naporom odbio u korner.

Ipak, bilo je samo pitanje vremena kada će gosti ubaciti u „brzinu više” i doći pred gol Janjuševića. Deset minuta prije odlaska na odmor Stijepović je poprečnom loptom „asistirao” za Luvanora, koji se sjurio ka golu i elegantno pogodio za 0:2.

Nakon odmora Sujeska je preko Igumanovića iz slobodnog udarca pokušala da postigne pogodak, a nedugo zatim i preko Ćukovića. Ipak, gosti su bili konkretniji - Luvanor je u 55. minutu oštrom loptom uposlio Isu, koji je razornim udarcem poslao loptu pod prečku.

Prijetilo je prošlogodišnjih 0:5, ali su gosti „podigli ručnu” i pokušali rutinski da privedu meč kraju.

Razmahala se Sutjeska, koja je u posljednjih 20 minuta imala nekoliko šansi da smanji rezultat (najveću je imao Igumanović), ali ni počasni gol nije stigao...

Crnogorski i moldavski tim bili su rivali i prošle godine, kada je Šerif bio uspješniji i plasirao se u narednu rundu takmičenja.

Prvi duel u Tiraspolju završen je 1:1, a Šerif je do 3. kola došao pobjedom u Nikšiću od 5:0.

Šerif će u 3. kolu kvalifikacija igrati protiv Slovana iz Bratislave.

Prva utakmica trećeg kola biće odigrana 29. ili 30. jula, dok je revanš na programu 5. ili 6. avgusta.

SUTJESKA - ŠERIF 0:3 (PRVI MEČ 0:2)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 1.450. Sudija: Aleksander Harkam (Srbija). Strijelci: Benson u 5, Luvanor u 35. i Isa u 54. minutu. Žuti kartoni: Ognjanović, Jovović, Nikolić, Lukić (Sutjeska). Crveni karton: Goran Vujović (Sutjeska) u 11. minutu.

Janjušević, Lukić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović (J.Vujović), Stefanović, Nikolić, Jovović (Đajić), Igumanović, Masato (Kovačević), Vujović.

Šerif: Degra, Ginsari (Olimpio), Metua, Benson, Blanko (Galvao), Murešan, Kadu, Ernandes, Isa, Moreira, Luvanor (Rikardinjo).

Galerija

Bonus video: