Mijatović: Očekujem da Real dominira

"Najveće razočaranje svakako je Španija, koja je u Brazil došla kao branilac trofeja, a prvenstvo napustila nakon tri meča... "
5 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2014. 11:12h

U Crnoj Gori boravi Peđa Mijatović, naš proslavljeni fudbaler, legenda Real Madrida.

Mijatović je, naravno, pomno ispratio Mundijal u Brazilu i istakao da je titulu osvojila najbolja selekcija - Njemačka, iako je u njegovom srcu bila Španija, zemlja u kojoj je istinska zvijezda, gdje živi dugo godina...

"Mislim da je Njemačka od početka bila najozbiljnija selekcija, da je igrala najbolje i da je zasluženo osvojila titulu", kazao je Mijatović za TV Vijesti.

Najveće razočaranje svakako je Španija, koja je u Brazil došla kao branilac trofeja, a prvenstvo napustila nakon tri meča...

"Ne mogu da kažem da je očekivano to što je Španija eliminisana u prvoj fazi, ali mi koji smo u fudbalu znali smo da će teško ponoviti rezultate koje je ostvarila na prethodnim velikim takmičenjima. Španci su dominirali od 2008. godine, a to je u fudbalu veliki period, posebno u ovako jakoj konkurenciji, u vrijeme atomskog fudbala".

Prijatna iznenađenja su Kostarika, Kolumbija i Čile, uz Španiju razočarali su Italija, Engleska i Portugal".

Debakl Brazila iznenadio je Mijatovića, Argentina, iako finalista, nije ga oduševila... Kada se, međutim, sve sabere, Mundijal je na Peđu ostavio jak utisak, uz jedan kuriozitet.

"Interesantan Mundijal, mnogo golova, što je veoma važno. Neke ekipe su iskočile iz drugog plana, pokazale da mogu mnogo, što je, takođe, dalo draž takmičenju. I - bilo je to prvenstvo koje su obilježili golmani"!

Velikog golgetera oduševili su, dakle, čuvari mreže, što i nije baš čest slučaj...

"Dobro je to, zbog klinaca - da im idoli nisu samo napadači ili oni tehnički najbolji igrači. Neka djeca i malo stanu na gol, zašto ne".

A jednog od najboljih golmana na Mundijalu - Kejlora Navasa, ugrabio je Peđin Real. U Madrid je stigao i Toni Kros, možda će Hames Rodriges...

"Real se dobro pojačao, vjerovatno će u avgustu doći još neko. Očekujem da Real dominira naredne sezone, jer ima sjajnu ekipu. Klubu je mnogo značila ta deseta titula Lige šampiona, osvajanje toliko željenog trofeja daće Realu pozitivan impuls na svim frontovima, posebno u Ligi šampiona", zaključio je Mijatović.

Bonus video: