Reprezentacija nas više bruka od Čelika

"Ne žalimo za novčanim sredstvima, jer ste ih Vi praktično kaznama uvijek vraćali u svoju kasu", navodi se u saopštenju
93 pregleda 22 komentar(a)
Čelik - Kopar, Foto: Savo Prelević
Čelik - Kopar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2014. 09:28h

Povodom odluke Odbora za hitna pitanja FSCG da uskrati finansijsku pomoć Čeliku, zbog toga što su, „metalurzi“ kako je saopšteno iz crnogorske kuće fudbala, nanijeli veliku štetu i narušili ugled crnogorskom fudbalu, juče se saopštenjem za javnost oglasila Uprava nikšićkog prvoligaša.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Pitamo gospodu iz Odbora, po kom pravilniku su donijeli ovakvu odluku, ili je to kao i do sada, bilo po onoj staroj, ajde da kaznimo Čelik i riješili smo problem i opravdali dnevnice.

"Mi mislimo da su „istorijski“ rezultati A selekcije bili veće brukanje, sjetimo se Albanije, Ukrajine, Moldavije, a šta reći o rezultatima mlađih selekcija recimo u maju, odnosno junu ove godine. Koliko je tu golova samo primljeno, puna mreža. Taj čuveni Odbor za to ne kazni nikoga, niti se ko smjeni, niti naravno ne podnose se nijedna ostavka. Naravno, svima je lijepo u FSCG, dnevnice i sve ostale prinadležnosti, svi Vi ste spojili ugodno sa korisnim. Da ko od Vas nije slučajno u ovom vremenu od kada smo prvoligaši, posjetio FK Čelik".

"Ipak da Vas podsjetimo. Mi smo od radničkog kluba postali prvoligaši, isključivo uz finansiranje jednog čovjeka, gospodina Radulovića, kome baš niko nije pomogao, osim nekoliko privatnika iz Podgorice, kojima se ovom prilikom i zahvaljujemo. U našoj ligi smo se pošteno borili, tri puta smo uzastopno izašli u Evropu, što je za nas veliki uspjeh. Osvojili smo i Kup, igrali i u finalu ovog takmičenja, u kome smo od Vas spriječeni da odbranimo trofej. Crnogorska jevnost sve ovo dobro zna. Da pomognete teško, a da kaznite, i to bez povoda, uvijek i brzo.

"Ne žalimo za novčanim sredstvima, jer ste ih Vi praktično kaznama uvijek vraćali u svoju kasu. Bilo je crnogorskih klubova koji su primili golova kao Čelik, ali samo su nam naši porazi izazvali duševne bolove. Tačno je da se mi ne možemo ravnati sa Evropom. Naš budžet naspram rivala u Evropi je smiješan. Porazi nam nisu lako pali, ali ispada eto da Vi više volite Čelik, nego mi.

"Niste obratili pažnju na činjenicu da mi svake godine pravimo novu ekipu. Prošlog ljeta nas je napustilo deset igrača, ovog ljeta pola ekipe i trener Bubanja. Nismo ovog ljeta doveli nijednog novog igrača, jer to mnogo košta, a Vi gospodo u crnogorski fudbal niste uložili nijedan svoj euro. Koji su to Vaši rezultati i uspjesi. Bolje bi bilo da negdje napravite reflektore, ili da makar zamijenite čučavce da se ne stidimo, kada dođu evropski gosti. O novom stadionu da i ne otvaramo priče. Skoknite, nije daleko, do Kopra, da vidite kako slovenački Savez pomaže svoje klubove".

"Kada ste tako pošteni i principijelni, oformite Zajednicu prvoligaša, jer smo mi jedina zemlja u okruženju, koja je nema. Pokažite konačno da želite dobro crnogorskom fudbalu. Vi to naravno nećete uraditi, jer bi ste ostali bez mile vlasti, a i pola Vas bi tada završilo u parkovima igrajući šah sa penzionerima.

"Na kraju predlažemo, eto uzmite Čelik. Uložite koliko gospodin Radulović. Izborite se za Evropu , stignite do finala i osvetlite nam svima obraz. Istog momenta mi ćemo nasputiti Čelik".

"Možda ova Vaša Odluka i drži vodu, jer smo eto na sajtu FS Brazila pročitali da je neki njihov Odbor za hitna pitanja kaznio A selekciju zbog poraza od Njemačke za narušavanje ugleda i istu ukinuo do daljnjeg. Sve bi bilo smijeešno, da nije tužno", navodi se u saopštenju Čelika.

Bonus video: