Omladinci treći na Memorijalu "Stevan Ćele Vilotić"

Izabranici Milorada Pekovića završili turnir sa tri remija - protiv Izraela (0:0), Srbije (1:1) i danas protiv Mađarske (2:2)
177 pregleda 1 komentar(a)
milorad peković, Foto: FSCG
milorad peković, Foto: FSCG
Ažurirano: 10.09.2018. 17:38h

Omladinska reprezentacija Crne Gore ostvarila je i treći remi na Memorijalu "Stevan Ćele Vilotić" - nakon Izreala (0:0) i Srbije (1:1), izabranici Milorada Pekovića remizirali su i sa Mađarskom (2:2).

Sa tri boda, Crna Gora je završila turnir na trećem mjestu, iza Izraela i Mađarske, a ispred Srbije.

U posljednjem meču, naša selekcija je bila nadomak pobjede, vodila je 2:0, ali su Mađari u razmaku od tri minuta, u 55. i 58, poravnali na 2:2.

"Odigrali smo najbolju utakmicu na turniru. Od početka smo imali inicijativu, bili kompaktni, igrači su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili. Stvorili smo nekoliko šansi, dali dva gola, ali i primili dva. U finišu nam nije sviran čist penal, tako da zbog toga ostaje malo žal što nijesmo pobijedili. Ali, moram biti zadovoljan igrama moje ekipe na turniru, vidljivo je da smo napredovali. Naravno, ima još prostora za napredak i pred nama je još dosta napornog rada", kazao je selektor Peković za sajt FSCG.

Crna Gora je dobro počela, imala je stativu Vlahovića i još nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, a povela je čim je počeo nastavak - Zaid Divanović je pogodio mrežu u 46. minutu nakon odlične akcije Marka Rakonjca i Danila Pešukića.

Samo pet minuta kasnije Rakonjac prelijepim golom sa dvadesetak metara povećao na 2:0, ali je onda uslijedio period bolje igre Mađara i golovi Tamaša Kiša u 50. i Kristofera Sereta iz penala u 58. minutu,

U 73. i 75. minutu Pešukić i Rakonjac su propustili veoma izgledne šanse, dok u 79. nije sviran očigledan faul nad Petrom Pavlićevićem u šesnaestercu Mađarske.

Crna Gora je igrala u sastavu: Balša Popović, Aleksandar Vlahović, Bojan Roganović, Petar Pavlićević, Anto Babić (od 87. Stefan Milić), Danilo Pešukić (od 80. Miloš Ivančević), Miloš Brnović, Nikola Stanišić (od 46. Aleksa Latković), Marko Rakonjac (od 75. Sergej Grubač), Slobodan Perišić, Zaim Divanović (od 80. Matija Račić).

Bonus video: