Budućnost bez šansi protiv Omonije

Kiprani u Nikšiću iskoristili greške Budućnosti da golovima Roberta i Lobžanidzea slave sa 2:0 i završe sav posao oko prolaza
80 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2014. 18:00h

Shodno manjku kvaliteta, Budućnost nije mogla da pruži jači otpor Ominiji, koja je - shodno očekivanjima - slavila u Nikšiću sa 2:0 i završila posao oko prolaska u 3. kolo kvalifikacija za LE. Revanš u Nikoziji narednog četvrka biće formalnost.

Budućnost je bila nemoćna u prvom poluvremenu, kada je primila jedan gol, a taman kada su izabranici Gorana Perišića zaigrali bolje u nastavku i ponadali se da mogu da urade nešto više - stigao je drugi gol kao otrežnjenje.

Iako su oba gola primili nakon velikih grešaka (kod prvog Rogošić je izgubio loptu, kod drugog golman Ljuljanović odletio u prazno) utisak je da bi Kiprani naplatili razliku u kvalitetu i da nije bilo pomoći Budućnosti. Ovako im je, naravno, bilo puno lakše...

Zato Podgoričani nemaju za čim da žale u jučeršanjoj predstavi, koju su zbog rekonstrukcije terena pod Goricom morali da igraju 50 kilometara daleko od svog stadiona.

Ako Budućnost za nečim treba da žali, onda je to što nema makar još tri-četiri fudbalera ranga i iskustva Marka Ćetkovića, koji je ušao na poluvremenu i odmah oživio igru.

Jer, ni „Kiprani” nisu pokazali da su tim vrhunske klase, iako su u prvoj postavi imali samo jednog fudbalera rođenog na Kipru... Jedan od stranaca, Brazilac Alipio, koga je još prije šest godina Peđa Mijatović doveo u Real Madrid za 1,4 miliona eura, stvarao je dosta problema odbrani Budućnosti, a propustio je i dvije dobre šanse... Zato nije promašio Španac Roberto, koji je u 36. minutu iskoristio dodavanje Gruzijca Grigalašvilija za 1:0.

Perišić je na poluvremenu ubacio Ćetkovića, a Budućnost postala opasnija u napadu, umalo izjednačila u 70. minutu - Raspopović je šutirao glavom, ali je portugalski golman Moreira pokazao sjajan refleks.

Gosti su bili konstantno opasni do kraja, imali su i prečku Roberta, a u 79. minitu su riješili meč - drugi Gruzijac, Lobžanidze, poklonio se na drugoj stativi nakon prekida Portugalca Kristovaa...

Poslije žestokih kazni Uefe zbog nereda na dva prethodna evropska meča (Fljamurtari 2011, Slask 2012), Podgoričani ovoga puta ne treba da brinu - dobili su pohvale delegata za sjajno organizovanu utakmicu, bez ijednog jedinog incidente...

A nije bilo baš jednostavno organizovati jučerašnju utakmicu, dvije navijačke grupe, i to na „teritoriji” treće...

Perišić: Jači su i iskusniji, ali smo im i mi pomogli

Trener Budućnosti Goran Perišić prihvatio je realnost nakon meča...

"Mnogo su bolji i iskusniji od nas, to je bilo jasno i to se pokazalo na terenu. Međutim, i mi smo igrali slabo u prvom poluvremenu, smušeno i bez pasa, a povrh svega, napravili smo veliku grešku iz koje smo primili gol. U nastavku smo došli do kakve-takve pas igre, bili smo opasniji, imali i neke šanse da izjednačimo.

Perišić vjeruje da će njegova ekipa odigrati bolje u revanšu.

"Kada se mlađi igrači oslobode grča vezanog za rezultat, nadam se da će odigrati slobodnije".

Budućnost - Omonija 0:2

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 1.000. Sudija: Sudija: Bart Vertenten (Belgija). Strijelci: Roberto u 36. i Lobžanidze u 79. minutu. Žuti karton: Kristovao (Omonija).

Budućnost: Ljuljanović, Raspopović, Kopitović, Tomković, Vukčević, Raičković, Hočko, Iliničić (Burzanović), Rogošić (Ćetković), Raićević, Vujačić.

Omonija: Moreira, Lobžanidze, Akvistapaće, Skaramocino (Filaktu), Seržinjo, Rodri, Kirjaku, Kristovao, Grigašvili (Rubio), Alipio, Roberto (Pote).

Galerija

Bonus video: