Bez kompleksa na Kiprane

Budućnost će danas u prvom meču 2. kola za Ligu Evrope u Nikšiću ulogu favorita prepustiti Omoniji
0 komentar(a)
Budućnost - Folgore, Foto: Ivan Petrušić
Budućnost - Folgore, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 17.07.2014. 11:07h

Budućnost će danas u prvom meču 2. kola za Ligu Evrope ulogu favorita prepustiti Omoniji, ali će se borbom i zalagenjem potruditi da se ne osjeti razlika u kvalitetu i iskustvu, koja je bez sumnje na strani Kiprana.

To je poruka trenera Gorana Perišića i kapitena Mihaila Tomkovića, juče na konferenciji za novinare.

"Omonija je vrlo težak protivnik za našu mladu ekipu, najmlađu u istoriji, za fudbalere koji imaju svega dva nastupa na evropskoj sceni, oba protiv Folgore Falćano iz San Marina. Prepuštamo im ulogu favorita, ali će to morati da pokažu na terenu. Znajući moje fudbalere, s kakvom će željom istrčati na teren, Omoniji sigurno neće biti lako", kazao je Perišić.

Prva utakmica između petoplasiranog tima sa Kipra i četvrtoplasirane ekipe crnogorskog šampionata u minuloj sezoni, igra se danas na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću u 17.30 časova (teren pod Goricom se još rekonstruiše).

Za razliku od prošlonedjeljnog duela sa Folgorom u 1. kolu kvalifikacija za LE Budućnost će ovoga puta imati podršku navijača, jer je istekla suspenzija Uefe.

"Mislim da će prisustvo navijača biti motiv više mojim fudbalerima da pruže sve što mogu. Nije isto kada igrate pred praznim tribinama i kada iza vas stoje navijači. Vjerujem da će doći ljudi iz Podgorice i Nikšića da navijaju za nas", kaže Perišić.

Najveći hendikep njegovog tima protiv Omonije je, kako ističe - nedostatak iskustva.

"Puno su iskusniji od nas i to im je velika prednost. I ne samo to - u pitanju je klub sa velikim budžetom, sa puno stranaca. Imaju dobru ekipu i svake godine su u Evropi, ali pokušaćemo da im odgovorimo željom i velikom borbom".

Marko Ćetković se nije u potpunosti oporavio od povrede i počeće na klupi.

"Oni su favoriti, mi smo puno mlađi od njih, ali ko zna, možda nam to i neće biti toliki hendikep. Rasterećeni smo, nemamo šta da izgubimo i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat u prvom meču i sebi olakšamo revanš", kaže kapiten Mihailo Tomković.

A dobar rezultat bio bi svaki bez primljenog gola.

"Priželjkujem trijumf od 1:0, to bi bilo idealno. Takav rezultat dao bi nam šanse da se u revanšu nadamoiznenađenju i prolasku dalje. Neće biti lako, poštujemo Omoniju koja ima nekoliko sjajnih fudbalera, ali nećemo se predati unaprijed", dodao je Tomković.

Ulaznice za meč koštaju četiri eura i prodaju se na Zapadnoj tribini stadiona pod Goricom i na šalterima SC „Morača”.

Kirjaku: Dobro smo proučili Budućnost

Fudbaleri Omonije juče su trenirali na stadionu kraj Bistrice, a po završetku treninga održali su i konferenciju za novinare sa nekoliko predstavnika medija sa Kipra, koji su takođe doputovali u Crnu Goru.

Kapiten tima iz Nikozije Haris Kirjaku najavio je igru na pobjedu, ali je o utakmici govorio s izvjesnom dozom opreza.

"Želimo da počnemo sezonu pozitivno, što znači da ćemo igrati na pobjedu. Dobro smo proučili protivnika, gledali smo ih na DVD-u. Budućnost je ekipa puna mladosti, ali isto tako ima svoje ciljeve. Igrači će željeti da se dokažu", rekao je Kirjaku.

Ovo je drugi put da Omonija gostuje u Crnoj Gori. Ljeta 2007. klub iz Nikozije dva puta je savladao Rudar sa po 2:0 u tadašnjem Kupu UEFA, a jedan od strijelaca bio je sadašnji trener, Kostas Kajafas.

Bonus video: