Oblak na golu Atletika

U 16 utakmica portugalske lige prethodne sezone Oblak na 14 nije savladan, oduda i cijena od 16 miliona eura
1 komentar(a)
Jan Oblak, Foto: Www.noticias-do-futebol.com
Jan Oblak, Foto: Www.noticias-do-futebol.com
Ažurirano: 16.07.2014. 17:36h

Ni Giljerme Oćoa, ni Kejlor Navas, viceprvak Evrope i prvak Španije, Atletiko, odlučio je da je slovanački golman Jan Oblak prava alternativa za Tiba Kurtou. Iako se danima spekulisalo da su Oblak, Navas i Oćoa najozbiljiniji kandidati da zamijene sjajnog Belgijanca koji se nakon tri godine pozajmice u Atletiku, vratio u Čelzi, Dijego Simeone izgleda da nije imao dilemu. Potvrda tome je i da je izabrao najskuplju opciju, pošto je Benfiki za 21 -godišnjeg golmana morao platiti 16 miliona eura.

"Ovo je za mene pravi izazopv koji sam priglio objema rukama. Od djetinjstva sam maštao da branim u Španiji, gdje je kvalitet lige neuporedivo veći nego u Portugalu. Benfikla nije želejla da me pusti i čak je predsjednik "orlova" razgovarao sa mnom pokušavajuće da me ubijedi da ostanem, ali ja to bila nemoguća misija. Ja sam navijač Atletika i maštao sam da jednog dana stanem na gol "kolćonerosa". Benfiki, naravno, želim sve najbolje, jer sam proveo nezaboravno vrijeme u tom klubu, koji mi je puno pomogao u karijeri", kazao je Oblak.

A i Oblak je pomogao Benfiki u pohodu na tri trofeja prethodne sezone, a koliko je bio dobar pokazuje statitstika - u 16 mečeva u portugalskoj ligi prethodne sezone, Oblak je čak 14 završio nesavladan!

Otuda i ogromno interesovanje Atletika, koji je još od 5. juna pregovarao pokušavajući da privoli Benfiku da pusti sjajnog golmana. Danas su "kolćonerosi" potvrdili da je Benfika pristala i da će sa Oblakom potpisati 'šestogodišnji ugovor.

Bonus video: