Katar potvrdio da je siguran domaćin SP 2022.

"Spremni smo da organizujemo Mundijal bilo ljeti, ili zimi", rekao je direktor komunikacija Organizacionog komiteta Mundijala u Kataru Naser Al Kater.
2 komentar(a)
Katar 2022, Foto: Wikipedia
Katar 2022, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 16.07.2014. 15:26h

Fudbalsko prvenstvo svijeta u Kataru 2022. biće sigurno održano u toj zemlji, rekao je danas direktor komunikacija Organizacionog komiteta Mundijala u Kataru Naser Al Kater.

"Držali smo se visokih etičkih standarda i potpuno smo zbog toga samouvjereni. Ne brinemo se i Mundijal će sigurno biti održan u Kataru", rekao je Al Kater za televiziju Al Džaziru.

On je naglasio da njegova zemlja "nema šta da krije u vezi optužbi za korupciju".

"Katar je pod istragom, baš kao i Rusija, domaćin Mundijala 2018. Na žalost, ljudi spominju samo Katar, svaki put kada se priča o korupciji", rekao je on.

On se ogradio od bivšeg člana FIFA Mohameda Bin Hamama, optuženog za korupciju, rekavši da on nije predstavljao delegaciju Katara u izborima za 2022.

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater je prošlog mjeseca uoči Mundijala u Brazilu rekao da je "možda napravljena greška kada je Mundijal dodijeljen Kataru u ljetnjem periodu, zbog vrućina koje vladaju u toj zemlji i da bi zima bila bolje rješenje".

Al Kater je rekao da njegova zemlja može da organizuje Mundijal "ljeti, ili zimi".

"Spremni smo da organizujemo Mundijal bilo ljeti, ili zimi", rekao je Al Kater.

Bonus video: