Perišić: Omonija je favorit, ali će to morati da dokaže

"Prepuštamo im ulogu favorita, ali će to morati da pokažu na terenu. Znajući moje fudbalere, s kakvom će željom istrčati na teren, Omoniji sigurno neće biti lako", kazao je Perišić
53 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.07.2014. 13:40h

Budućnost će sjutra u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope ulogu favorita prepustiti Omoniji, ali će se borbom i zalagenjem potruditi da se ne osjeti razlika u kvalitetu i iskustvu, koja je bez sumnje na strani Kiprana.

To je poruka trenera Gorana Perišića i kapitena Mihaila Tomkovića danas na konferenciji za novinare.

"Omonija je vrlo težak protivnik za našu mladu ekipu, najmlađu u istoriji, za fudbalere koji imaju svega dva nastupa na evropskoj sceni, oba protiv Folgore Falćano iz San Marina. Prepuštamo im ulogu favorita, ali će to morati da pokažu na terenu. Znajući moje fudbalere, s kakvom će željom istrčati na teren, Omoniji sigurno neće biti lako", kazao je Perišić.

Prva utakmica između petoplasiranog kiparskog i četvroplasiranog tima iz Crne Gore u minuloj sezoni, igra se sjutra na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću u 17.30 časova.

Za razliku od prošlonedjeljnog duela sa Folgorom u 1. kolu kvalifikacija za LE Budućnost će ovoga puta imati podršku navijača, jer je istekla suspenzija Uefe.

"Mislim da će prisustvo navijača biti motiv više mojim fudbalerima da pruže sve što mogu. Nije isto kada igrate pred praznim tribinama i kada iza vas stoje navijači. Vjerujem da će doći ljudi iz Podgorice i Nikšića da navijaju za nas", kaže Perišić.

Najveći hendikep njegovog tima protiv Omonije je, kako ističe - nedostatak iskustva.

"Puno su iskusniji od nas i to im je velika prednost. I ne samo to - u pitanju je klub sa velikim budžetom, sa puno stranaca. Imaju dobru ekipu i svake godine su u Evropi, ali pokušaćemo da im odgovorim željom i velikom borbom".

Marko Ćetković se nije u potpunososti oporavio od povrede i počeće na klupi, a kraj lijeve aut-linije bi mogao da debituje Nikola Čelebić, koji je došao iz Petrovca.

"Oni su favoriti, mi smo puno mlađi od njih, ali ko zna, možda nam to i neće biti toliki hendikep. Rasterećeni smo, nemamo šta da izgubimo i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat u prvom meču i sebi olakšamo revanš", kaže kapiten Mihailo Tomković.

A dobar rezultat bio bi svaki bez primljenog gola.

"Priželjkujem trijumf od 1:0, to bi bilo idealno. Takav rezultat dao bi nam šanse da su u revanšu nadamo iznenađenju i prolasku dalje. Neće biti lako, poštujemo Omoniju koja ima nekoliko sjajnih fudbalera, ali nećemo se predati unaprijed", dodao je Tomković.

Ovo je drugi put da Omonija gostuje u Crnoj Gori. Ljeta 2007. godine klub iz Nikozije dva puta je savladao Rudar sa po 2:0 u tadašnjem Kupu UEFA, a jedan od strijelaca bio je sadašnji trener, Kostas Kaiafas.

Ulaznice za meč koštaju četiri eura i prodaju se danas i sjutra da Zapadnoj tribini stadiona pod Goricom i na šalterima SC "Morača".

Bonus video: