Alegri novi trener Juventusa, navijači revoltirani

Doskorašnji šef stručnog štaba Juventusa Antonio Konte podnio je sinoć neopozivu ostavku, jer se nije slagao s kadrovskom politikom kluba
3 komentar(a)
Alegri, Foto: Beta/AP
Alegri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.07.2014. 11:44h

Bivši trener Milana Masimilijano Alegri izabran je za novog trenera Juventusa, a medijima i javnosti biće predstavljen u 15 časova na konferenciji za novinare.

Čelnici "stare dame" reagovali su ekspresno i imenovali novog trenera samo nekoliko sati nakon što je Antonio Konte - igračka i trenerska ikona kluba - podnio neopozivu ostavku zbog neslaganja s kadrovskom politikom kluba, odnosno pasivnosti čelnika u tekućem prelaznom roku.

"Tutosport" piše da se Alegri jutros sastao sa predsjednikom Juventusa Andreom Anjelijem u njegovoj rezidenciji i dogovor je pao - bivši trener Sasuola, Kaljarija i Milana potpisaće dvogodišnji ugovor i zarađivaće 2,6 miliona eura po sezoni.

Navijači Juventusa šokirani su odlukom Uprave da na mjesto trenera postavi Alegrija, koji je tokom svoje karijere davao mnogobrojne loše izjave na račun kluba iz Torina. Ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati dalje, ali rezultati glasanja na sajtu torinskog "Tutosporta" otkrivaju sve - čak 91,9 odsto navijača je na pitanje da li je Alegri pravi izbor za trenera odgovorilo negativno!

Do 14 časova u ovoj anketi glasalo je skoro 45 hiljada navijača.

Alegri je u igračkoj karijeri nosio dres čak 11 klubova, ali nikada nije napuštao Italiju. Između ostalih, igrao je za Livorno, Pizu, Peskaru, Kaljari i Napoli i Peruđu.

U trenerskim vodama je od 2003. godine. Probijao se od nižih timova Agljanese, Real SPAL i Groseto, a onda je preko Sasuola i Kaljarija stigao do klupe Milana.

Juventus je osvojio titulu prvaka Italije u posljednje tri sezone - tačno toliko je Antonio Konte bio na klupi, a naš Mirko Vučinić na terenu.

Jedna epoha se završila, sada počinje nova, sa Alegrijem. Ciljevi Juventusa su isti - nastavak dominacije na Apeninima, kao i zapažena uloga u Ligi šampiona.

Zbog ovog posljednjeg je Konte i otišao, jer je želio tim koji će moći da napravi nešto više od prolaska u četvrtfinale pretrpošle, ili eliminacije u grupi prošle sezone. A čelnici Juventusa mu nisu doveli pojačanja, Konte je zaključio da ni nemaju namjeru...

Bonus video: